Ellenzéki többség a fővárosi közgyűlésben

Ellenzéki többség a fővárosi közgyűlésben

Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester (k) beszédet mond az önkormányzati választások eredményváró rendezvényén a budapesti 400 Bárban 2019. október 13-án. Tőle balra Barabás Richárd, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja és szóvivője, Élő Norbert, a DK politikusa és Gy. Németh Erzsébet, a DK elnökségi tagja, jobbra Molnár Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője, Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke és Molnár Csaba, a DK EP-képviselője, ügyvezető alelnöke (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A fővárosi közgyűlésben összesen 33 mandátumot osztanak ki, egy jut a főpolgármesternek, aki Karácsony Gergely lesz, egy-egy a 23 kerületi polgármesternek, 9 fő pedig kompenzációs listán jut mandátumhoz.

A szavazatok 91,83 százalékának összeszámolása után úgy

tűnik,  az ellenzék 18 mandátumot szerezhet,

a kormánypártok 13 mandátumot, két hely pedig kormánypárti támogatással indult függetleneknek

juthat.

Ellenzéki győzelem  várható az első kerületben, ahol  Váradiné Naszályi Márta áll az élen, a második kerületben Örsi Gergely, a harmadik kerületben Kiss László, a negyedik kerületben Déri Tibor, a hatodik kerültben Soproni Tamás, a hetedik kerületben Niedermüller Péter, nyolcadik kerületben Pikó András, a kilencedik kerületben Baranyi Krisztina, a tizenegyedik kerületben László Imre, a tizenharmadik kerületben Tóth József, a tizennegyedik kerületben Horváth Csaba, a tizenötödik kerületben Németh Angéla, a tizennyolcadik kerületben Szaniszló Sándor, a tizenkilencedik kerületben Gajda Péter nyerheti el a polgármesteri címet.

Karácsony: Visszavisszük Budapestet Európába | Magyar Hang

Várhatóan kormánypárti

vezetője lesz az ötödik kerületnek Szentgyörgyvölgyi Péter, a tizedik

kerületben Kovács Róbert Antal, a tizenkettedik kerületben Pokorni Zoltán, a

tizenhatodik kerületben Kovács Péter, a tizenhetedik kerültben Horváth Tamás, a

huszonegyedik kerületben Borbély Lénárd, a huszonkettedik kerületben Karsay

Ferenc személyében.

Két kerületben független jelölt nyerhet, a huszadik kerületben Szabados Ákos, a huszonharmadik kerületben Bese Ferenc. Mindkettőjük Fidesz-KDNP támogatással.

Percről percre tudósításunkat itt olvashatja.