Felderíti a mutyikat az új I. kerületi és a ferencvárosi polgármester

Felderíti a mutyikat az új I. kerületi és a ferencvárosi polgármester

Baranyi Krisztina (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A polgármesteri székbe került ellenzékiek közül többen is arról beszéltek, nyilvánosságra hozzák a gyanús ügyeket.

A hvg.hu-nak nyilatkozó Váradiné Naszályi Mária, frissen megválasztott polgármester felülvizsgáltatja az I. kerület nagy port felkavaró bérlakásbotránya után a bérleti szerződéseket. Szavai szerint azoknak nem kell félni, akik tisztességes úton jutottak bérleményükhöz. Azoktól viszont elvehetik a bérleti jogot, akik mutyival jutottak lakásukhoz. Egyúttal arra is ígéretet tett, hogy a személyiségi jogok betartásával ugyan, de nyilvános lesz a közvagyonnal való gazdálkodás a kerületben. Vagyis vége a személyre szabott, átláthatatlan és önkényes döntéseknek. Azt sem tartja kizártnak, hogy vadul darálnak az iratmegsemmisítők a polgármesteri hivatalban, de bízik abban, hogy a bűn nem tűnik el nyomtalanul, mert sok becsületes munkatárs dolgozik a hivatalban.

Ellenzéki többség a fővárosi közgyűlésben | Magyar Hang

A kilencedik kerületi győztes, Baranyi Krisztina alig néhány órával a győzelem kihirdetését követően már megjelent a polgármesteri hivatalban, mert attól tart, hogy tömegével fognak eltűnni a gyanús iratok a hivatalból. A 24.hu interjújából az is kiderül, Baranyi számára gyanús, hogy hétfőn mindenkit szabadságra küldtek – ami soha nem történt meg korábban –, illetve hogy a frissen megválasztott polgármesterre rácsapta a polgármesteri titkárság vezetője az ajtót, amikor megjelent a hivatalban.

Baranyi Krisztina elmondta, évek óta követi a gyanús ügyeket a kerületben, pontosan tudja, ki van rajta a Fidesz fizetési listáján, illetve mely területekre kell külön figyelni, illetve hol kell beavatkozni, hogy ne a helyi kiskirályok, hanem a kilencedik kerületiek érdeke legyen a figyelem középpontjában az önkormányzat működése során. Reményét fejezte ki, hogy tisztességes nyomozás folyik majd annak kapcsán, hogy nagy számban hordtak szervezetten szavazni embereket, amely egyébként a Fidesz választási munkájának szerves része.

Elkeseredtek és tanácstalanok a Fidesz vesztes polgármesterei | Magyar Hang

Ígérete szerint minden gyanús ügyet kivizsgálnak, jó eséllyel feljelentések is születnek azok ellen, akik az elmúlt kilenc évben több milliárd forintot loptak a kerületből. Minden szerződést nyilvánosságra hoznak, ahol bűncselekmény gyanúja merül fel, tekintet nélkül arra, hogy abban ki, milyen párt érintett, s annak mi lesz a következménye. A polgármesteri hivatal munkájának hatékonyabbá teszi azzal, hogy olyan szakembereket hoznak a kerületbe, akik nem kötődnek a helyi mutyikhoz.