Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A szekszárdi gázrobbanás károsultjai bizonytalanságban, mert külföldön a polgármester

Szerző: | 2019. október 16., 16:16 | Belföld, Featured

Bomba Gábor, a szekszárdi közös ellenzéki polgármesterjelölt (Fotó: Bomba Gábor Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ács Rezső szekszárdi polgármester azt ígérte, hogy hétfőn várhatóan megoldódik a múlt szerdai gázrobbanásban érintett házak sorsa, ám egy lakossági fórumon kiderült, Kanadába utazott. Információink szerint várhatóan 10 napig lesz majd külföldön.

HIRDETÉS - AIP

Azért jelent ez különösen nagy gondot a robbanásban érintett lakások tulajdonosainak, mert az önkormányzati választásokkal október 13-án megszűnt a közgyűlés megbízatása, az új pedig még nem lépett hivatalba, mert arra csak a választási eredmények jogerőssé válását követően kerülhet sor, ha a polgármester összehívja az alakuló ülést.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

– Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy pillanatnyilag nincs az önkormányzatnak döntésre jogosult képviselője, aki segíthetne a bajba került embereknek. Mi ugyan igyekszünk a magunk lehetőségeivel segíteni nekik, de csekélyek az eszközeink. Reméljük, a polgármester mihamarabb hazatér, hogy mielőbb önkormányzati segítséghez juthassanak a bajba jutott emberek – nyilatkozta a Magyar Hangnak Bomba Gábor, az ellenzék korábbi polgármesterjelöltje.

A helyi Tolnatáj Tv tudósítása szerint a háztömbből kilakoltatott mintegy 80 ember a következő hónapokban biztosan nem költözhet vissza otthonába, ugyanis az egész házban életveszélyes állapotok uralkodnak. A bontást és a helyreállítást végző cég vezetője szerint csak a jó Isten tartja össze az épületet, úgyhogy a munkálatok során legfeljebb négy ember dolgozhat majd a házban, statikailag ugyanis csak ennyit ennyit bír el az épület. Ez azt jelenti, hogy bonyolult és hosszadalmas lesz az újjáépítés, ezért az otthonaikat vesztett lakók még hosszú ideig az önkormányzat segítségére szorulnak.

Milliókat osztogat a Fidesz Szekszárdon | Magyar Hang

A polgármesterjelölt egy másik Facebook-bejegyzésben a Területi Választási Bizottság döntésére hivatkozva beszámolt arról is, hogy Ács Rezső tiltott módon, az önkormányzatnak kárt okozva, saját és Tóth Róbert képviselőjelölt kampányának segítése érdekében közpénz és önkormányzati vagyon felhasználásával kívánta befolyásolni a választás eredményét.

Bomba Gábor sorai szerint a szekszárdi polgármester szeptember 25-én közzétett egy posztot a Facebook-oldalán. Arról számolt be, hogy a Mészáros Lázár utcában, Tóth Róbert fideszes jelölt választókörzetében parkolót építenek. A beruházás értékét 15-20 millió forintra értékelte. A beruházás ugyanakkor nem szerepelt a város költségvetésében, sem a képviselő testület, sem a gazdasági bizottság nem döntött ilyen beruházásról. Tóth Róbert semmilyen jogalappal nem rendelkezett arra, hogy a város vagyonát képező közterületen bármilyen engedély nélküli építkezést folytasson. Ez csak úgy történhetett, hogy Ács Rezső polgármesterként aktívan közreműködött ebben.

Security Check Required

A Területi Választási Bizottság megállapította, hogy a kifogásolt Facebook-bejegyzés a választási kampány időszakában alkalmas a választói akarat befolyásolására. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az önkormányzati feladatokat és azok megjelentetését el kell különíteni a kampánytevékenységtől. Ács Rezső ugyanakkor a Facebook-oldalon polgármesterként tüntette fel magát, miközben ugyanazon az oldalon kampányolt is, vagyis nem különítette el a polgármesteri és a jelölti tevékenységét egymástól. Ezzel sérült a választási esélyegyenlőség elve, a polgármester bújtatott kampányt folytatott.

A választási bizottság ma kézhez vett döntésének ismeretében szakértőnk jelenleg vizsgálja, milyen jogi lehetőségek állnak előttünk, hiszen kevesebb mint 300 szavazat volt a különbség köztünk a hétvégi választáson – reagált lapunknak a döntésre Bomba Gábor.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Ács Rezső, Bomba Gábor, önkormányzati választás, Szekszárd, szekszárdi robbanás


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest