Karácsony Gergely kivégezné a Lokált

Karácsony Gergely kivégezné a Lokált

Karácsony Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kisöpörné Budapest utcáiról a Lokált Karácsony Gergely. A frissen megválasztott főpolgármester az Indexnek nyilatkozva "hazug" kiadványnak nevezte a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) ingyenesen terjesztett lapját és – mint mondta – mindent megtesz annak érdekében, hogy közterületen ne lehessen terjeszteni „a hazugságokat”.

Karácsony elmondta, nem ismeri ugyan a Budapesti Közlekedési Központtal (BKK) a jelenleg érvényben lévő szerződés részleteit, hogy abban milyen feltételek vannak a felmondást illetően, de utasítani fogja a BKK-t, hogy vizsgálja meg a lehetőségeket és mondja fel a szerződést.

Karácsony Gergely: Ennek a világnak vége | Magyar Hang

A Lokál 2016 nyarán a korábban ingyenesen terjesztett, Simicska Lajos érdekkörébe tartozó Metropolt váltotta fel a piacon. 150 ezer példányban nyomtatták eleinte, forgalmasabb tömegközlekedési csomópontokban, megállókban, vasút- és buszállomásokon lehetett találkozni vele. A kiadója a Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő Zrt. volt, az induláskor a tulajdonosa félig Habony Árpád, félig pedig az a Győri Tibor volt, aki az előző ciklusban a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős vezetőjeként szerepelt.

A lap igen hamar átalakult a bulváros, könnyed reggeli olvasmányélményből a kormány propagandahadjáratának egyik katonájává, aminek hitelességéről csak egy szám: volt olyan helyreigazított cikkük, amiben 15 állításból 11 hamisnak bizonyult.

Az állam a Lokálnak szórja ki az év végi aprót | Magyar Hang

A Lokál nem akármilyen formában tálalta az önkormányzati választás eredményeit. A hétfői számukban még nem szerepeltek érdemi eredmények, ezt lehetett azzal magyarázni, hogy korábban volt a lapzártájuk, mint ahogy a szavazatokat megszámlálták volna. A keddig újság esetében viszont ez már nem állt fent, a címlapon kétszer is nagy betűvel hirdették, hogy továbbra is a legerősebb párt a Fidesz. A belső oldalakon már hosszan idézték Orbán Viktor vasárnap esti beszédét, illetve megjelent egy cikk „Köszönet Tarlós Istvánnak” címmel. Miközben Budapesten a 23 kerület többségében az ellenzék tudott nyerni, az újság „kormánypárti sikerek” címmel azt az öt polgármestert ünnepli, akik meg tudták őrizni posztjukat.