Aláírásgyűjtés indult Borkai Zsolt elmozdítására

Aláírásgyűjtés indult Borkai Zsolt elmozdítására

Borkai Zsolt, Győr újraválasztott polgármestere a győri városházán tartott sajtótájékoztatóján 2019. október 15-én. A Fidesz helyi szervezetének elnöke bejelentette, hogy kilép a pártból (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Mi, győri, haza- és városszerető polgárok mély megdöbbenéssel állunk az előtt, hogy Borkai Zsolt polgármester és szűk klikkje méltatlan magatartásával súlyos morális válságot idézett elő a polgárok széles körében. Megtépázták városunk hírnevét, rombolják közösségeinket, nevetségessé teszik az ország és a világ előtt azokat az értékeket, amikért hosszú évek óta küzdünk, dolgozunk, és amikre büszkék vagyunk. Győr Igen – Borkai Nem!" – áll abban a petícióban, amelyet eddig több mint százan írtak alá.

Győr Igen - Borkai Nem!

Tisztelt Győri Polgárok! Győr Igen - Borkai Nem! Mi, győri, haza- és városszerető polgárok mély megdöbbenéssel állunk az előtt, hogy Borkai Zsolt polgár-mester és szűk klikkje méltatlan magatartásával súlyos morális válságot idézett elő a polgárok széles körében. Megtépázták Városunk hírnevét, rombolják közösségeinket, nevetségessé teszik az ország és a világ előtt azokat az értékeket, amikért hosszú évek óta küzdünk, dolgozunk, és amikre büszkék vagyunk.

A polgári kezdeményezés célja, hogy Borkai Zsolt távozzon Győr polgármesteri székéből. A petícióhoz csatlakozókat megdöbbentette az október 13.-i polgármesterválasztás eredménye, Borkait pedig nem tekintik „a győri polgárok vezetőjének, Győr első emberének".

„Követeljük, hogy Borkai Zsolt mondjon le, adja vissza mandátumát, ha ezt önként nem teszi, a megválasztott új önkormányzat erre szólítsa fel és tegyen meg minden jogszerű lépést annak érdekében, hogy ne csak az őt indító párt, hanem Győr város polgárainak okozott morális sérelem is legalább részben orvoslást nyerjen."

– áll a petícióban, amely szerint ha a szex- és korrupciós botrányba keveredett polgármester nem távozik a város éléről, akkor különféle akciókkal fogják a felszínen tartani a témát.