V. Naszályi Márta: Nagy pofont kapott a Fidesz

V. Naszályi Márta: Nagy pofont kapott a Fidesz

V. Naszályi Márta (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sok minden hullik majd ki a szekrényből, de a feltárómunka nem lesz egyszerű feladat – fogalmazott Váradiné Naszályi Márta, az I. kerület újonnan megválasztott polgármestere. Az ellenzéki összefogás jelöltjeként indult politikus a régi vezetéssel is együtt dolgozna, ez a szándék azonban nem teszi semmissé az elmúlt évtizedek gyanús ügyeit. V. Naszályi Mártával az iratmegsemmisítések híreiről, a nagy vihart kavart önkormányzati bérlakásokról, a lakhatási válság megoldásáról, a kormány Várba költözéséről, a tabáni fákról és a Lánchíd lezárásáról is beszélgettünk.

Részletek a Magyar Hang október 25-i (2019/43.) számában megjelenő interjúból!

– Nagy Gábor Tamás eddigi polgármester a Facebookon elbúcsúzott a kerület lakóitól, majd a helyi Fidesz mégis megtámadta a választás végeredményét, ami miatt ön egyelőre nem vehette át tisztségét. Miért volt szükségük az újraszámolásra?
– Lélektani okokból egyrészt – ahogy a leköszönő polgármester mondta nekem. Ilyen kicsi, egyszázalékos különbség esetén a szavazók, a szimpatizánsok és a stáb megnyugtatása miatt megpróbáltak mindent, hátha találnak még valahol néhány szavazatot. Ezt megértem, fordított esetben valószínűleg mi is így tettünk volna. Másrészt nyilvánvalóan időhúzási szándék is volt ebben. Bár a választások után beinduló iratmegsemmisítési lázról szóló véleményeket néha túlzónak érzem, az előző vezetés egyértelműen nem készült fel a váltásra. Nagy pofont kapott a Fidesz, kerületi és fővárosi szinten egyaránt, ezt nem tudják egyik napról a másikra kiheverni.

(...)

A kormány Várba költözése milyen hatással lehet az I. kerületre? Mit gondol a költözésről? Mi a véleménye a Matolcsy-féle alapítvány Szentháromság téri épülete körüli ügyekről? Mik lesznek az első lépései? Mi lesz a bérlakásokkal? A válaszokat keresse a Magyar Hang október 25-én megjelenő 2019/43. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/43. számban? Itt megnézheti!