Borkai Zsoltnak továbbra is jár az olimpiai életjáradék

Borkai Zsoltnak továbbra is jár az olimpiai életjáradék

Borkai Zsolt (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Habár a Magyar Olimpiai Bizottságból (MOB) visszahívták Borkai Zsoltot, az olimpiai életjáradék még mindig jár neki. Az Index kereste meg az Emberi Erőforrások Minisztériumát annak kapcsán, hogy az egykori sportoló szöuli aranyérme után járó 324 ezer forintos juttatás sorsa mi lesz. A tárca konkrétan nem mondta ki, de a válaszukból egyértelműen kiderül, hogy az életjáradékot nem vonják meg.

Az EMMI arra hivatkozott, hogy az válik érdemtelenné a juttatásra, akit a bíróság valamilyen bűncselekmény miatt elítélt. Felfüggeszteni is csak akkor lehet, ha az illető büntetőeljárás alatt áll. Ez lényegében azt jelenti, hogy amíg Borkai Zsolt ügyei nem lépnek túl a feljelentéseken, addig a polgármester élvezheti az életjáradékot.

Visszavonták Borkai Zsolt MOB-tagságát | Magyar Hang

Az csütörtökön derült ki, hogy a szexvideós botránya miatt az önkormányzati kampány egyik főszereplőjévé vált győri polgármestert a Magyar Torna Szövetség visszahívta a MOB-tagságból. Az olimpiai bizottság szerint azonban a továbbiakban fegyelmi vagy etikai eljárásnak nincs helye, az ügyet ezzel lezártnak tekintik.

Az ellenzék mindenesetre továbbra is új választás kiírását szeretné elérni. A területi választási bizottság ugyan elutasította a voksolás végeredményét megtámadó indítványukat, az ellenzéki szövetség azonban fellebbezett a bíróságon: állításuk szerint több olyan visszásságra akadtak, mely megkérdőjelezi a voksolás tisztaságát.