Botka László kilépett az MSZP-ből

Botka László kilépett az MSZP-ből

Botka László (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szeged újraválasztott polgármestere, Botka László hétfőn kilépett az MSZP-ből – tudta meg az Index.

A szocialista párt helyi szervezetének küldte el a kilépési nyilatkozatot. „Aki figyelemmel kísérte a mozgásomat, láthatta, hogy a döntést a kilépésről lelkileg már két éve meghoztam. Csak nem akartam tavaly és az idén a választási kampányok időszakában ezzel tematizálni a közbeszédet” – fogalmazott az Indexnek.

Nem kíván „sarat dobálni” egykori pártjára. „Jó munkát kívánok az MSZP-nek, ennél többet nem mondok róluk többé” – mondta, hozzátéve: szegedi polgármesterként az ellenzéki összefogásért dolgozik továbbra is, az Összefogás Szegedért Egyesület színeiben folytatja ezt a politikai munkát.

A politikus az Indexnek azt mondta: 2017 októbere óta látta, hogy nincs a pártban jövője. 

Botka ekkor, 2017 őszén húzódott vissza országos szinten a párt életéből: bár pártja korábban őt akarta miniszterelnöknek jelölni a 2018-as választásokon, 2017 októberében Botka az MSZP-t is behálózó politikai maffiáról beszélve visszalépett a jelöltségtől, miután kiéleződtek a konfliktusok párton belüli ellenlábasaival és a 2018-as választásra tervezett közös ellenzéki lista terve is kudarcba fulladt. 

A mostani önkormányzati választáson a DK-val való konfliktusok után végül a teljes ellenzék támogatásával indult el Szeged polgármesteri székéért, de nem pártja, hanem az Összefogás Szegedért Egyesület színeiben, és 60,5 százalékkal magabiztosan futott be az első helyre.

Már a városi MSZP-frakcióba sem ült be Botka, pénteken a közgyűlés megalakulásakor bejelentette, hogy társaival megalakították az Összefogás Szegedért Egyesület frakcióját, amelynek ő is a tagja.