Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP

Szent István szobra miatt robbant ki vita a fővárosi ellenzéken belül

Szerző: | 2019. november 02., 18:44 | Belföld

Karácsony Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meg sem alakult még az október 13-i önkormányzati választás után ellenzékű többségűvé vált Fővárosi Közgyűlés, máris vita robbant ki a pártok között. A probléma alapja a XIII. kerületbe tervezett Szent István szobor.

HIRDETÉS - AIP

A jövő keddi közgyűlési alakuló ülésre Karácsony Gergely főpolgármester beterjesztett egy olyan javaslatot – miután civil szervezetek fordultak hozzá –, hogy függesszék fel a Szent István parkba tervezett Szent István szobor felállítását. Ezt azzal indokolta, hogy „államalapító Szent István olyan kiemelkedő alakja a magyar történelemnek, hogy a neki emléket állító műalkotás felállítása mögé lehetőség szerint teljes körű egyetértést kell építeni”.

Megemelt végkielégítést javasol Karácsony Gergely főpolgármester elődjének, Tarlós Istvánnak | Magyar Hang

A Jobbik ugyanakkor ennek nem örült. Bencsik János, a párt budapesti elnöke „El a kezekkel a Szent István szobortól” címmel fejtette ki a Facebookon, hogy a Fővárosi Közgyűlés még 2017 januárjában éppen a Jobbik javaslatára döntött úgy, hogy Lukács György szobra helyére államalapító királyunk emlékművét helyezi el. Karácsony Gergely szerinte a mostani döntésével „veszélyes vizekre evez”.

– Október 13-án arra kapott felhatalmazást az ellenzéki szavazók többségétől, hogy integratív vezetője legyen Budapestnek. Az ellenzéki voksok között pedig szép számmal voltak nemcsak baloldali, de centrista és jobboldali szavazók is, akik joggal várják el, hogy ne folytatódjon az eddigi ideológiai szekértáborharc. Azt hagyjuk meg Bayer Zsoltnak és csapatának… – írta.

Karácsony Gergely

Karácsony Gergely szombaton reagált, ugyancsak a Facebookon. Azt írta, hogy a Fidesz mindent meg fog tenni az ellenzéki egység szétverése érdekében, „minden kis politikai repedésbe be fogják küldeni a propagandasajtót, hogy hátha lehet még valamit tágítani rajta”. Írása szerint ez történik most is. Azt leszögezte, hogy sem neki, sem a XIII. kerület vezetésének, sem pedig a helyben lakóknak nem azzal van baja, hogy Szent István szobor legyen a parkban. Ígérete szerint meg fogják találni a megoldást, amely mindenki számára elfogadható és nem jár a parkon belüli zöldfelület indokolatlan csökkenésével. – Nyugi, kedves ellenzék. Izguljon inkább a Fidesz – fűzte hozzá.

Címkék: alakuló ülés, Bencsik János, Fővárosi Közgyűlés, Karácsony Gergely, Szent István szobor


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

Testről és lélekről a rivalda innenső és túlsó oldalán.

Pin It on Pinterest