Erdogan iskolája miatt Pintér Sándorhoz fordult Baranyi Krisztina

Erdogan iskolája miatt Pintér Sándorhoz fordult Baranyi Krisztina

Baranyi Krisztina (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Recep Tayyip Erdogan csütörtöki budapesti látogatása kapcsán fordult a belügyminiszterhez Ferencváros új polgármestere. Baranyi Krisztina a török elnök alapítványa által a IX. kerületben megnyitni tervezett iskola miatt aggódik. A Maarif Általános Iskola nevű intézményről van szó.

A politikus levelében felidézi, hogy a török elnök legszűkebb köreihez tartozó magánszemélyek nyitnak iskolát Budapesten, a kilencedik kerületben. Szokatlannak tartja, hogy egy külföldi állampolgár által alapított alig pár hónapos szervezet kevesebb mint egy hónap alatt meg tudta szerezni a magyar hatóságoktól a működéshez szükséges engedélyeket.

Kifejtette azt is, hogy az ominózus alapítvánnyal összefüggésben a hazai és a nemzetközi sajtó biztonsági kockázatokról írt korábban. – Több helyen is a Turkish Maarif Foundation iszlamista terrorszervezetekkel való kapcsolatáról írtak és kiderült, hogy az iskolákban a radikális iszlám megjelenése mellett diáklányok szexuális zaklatására is volt példa – fogalmazott.

A magyaroknak üzentek a harcoló kurd nők | Magyar Hang

Mindezek miatt arra kíváncsi, hogy elvégezték-e a szükséges biztonsági ellenőrzéseket a köz- és nemzetbiztonsági kockázatok feltárása érdekében, készült-e megfelelő alaposságú kockázatelemzés az Alkotmányvédelmi Hivatalnál és a Terrorelhárítási Központnál.

Recep Tayyip Erdogan csütörtökön érkezik Budapestre, a pontos program még nem ismert. Mindenesetre a látogatással egy időben már több tüntetés is szerveződik, elsősorban a kurdok ellen irányuló észak-szíriai török offenzíva elleni tiltakozásként.