OLAF-nyomozás a legszegényebb falvakban sportnapokat szervező alapítvány ellen

OLAF-nyomozás a legszegényebb falvakban sportnapokat szervező alapítvány ellen

Az Európai Csalás Elleni Hivatal, az OLAF brüsszeli székháza (Forrás: Google Maps)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyomozást indított az OLAF, vagyis az EU csalás elleni hivatala a Harmadik Évezred Innovációs Alapítvány által elnyert 450 millió forint támogatás felhasználásának ügyében – értesült a 444.hu.

Az ügy lényege az volt, hogy a közel félmilliárd forint közpénzt elnyerő alapítvány az összegből 448 darab sportnapot szervezett „kevésbé fejlett régiók” településein, hogy a „családok közösen eltöltött szabadidős tevékenysége gazdagabbá és színesebbé tegye a mindennapjaikat”. A szervezet az eseményeket dokumentálta és a fotókat fel is töltötte a Facebookra, igaz, azok már nem érhetők el.

Magyarországon van a legnagyobb veszélyben az uniós pénz | Magyar Hang

A 444-en azonban továbbra is látható több felvétel, olyanok, mint amikor gyerekek bicikliznek a betonútra lerakott kannák között, négy felnőtt egy gumilabdával focizik egy kinti WC előtt, vagy amikor egy autó reflektorának fényénél rugdosnak néhányan egy labdát.

Az alapítvány akkor azt közölte a portállal, hogy "a megrendezésre kerülő események tartalmukban, létszámukban eltérnek egymástól. Az Ön által megemlített esemény az ország egyik legszegényebb településén valósult meg, ahol igen nagy kihívást jelentett az ott élő lakosság bizalmát elnyerni, kimozdítani őket komfortzónájukból".

Security Check Required

Az OLAF-hoz Hadházy Ákos fordult, aki most úgy kommentálta az ügyet a Faceobookon, hogy sok disznóságot látott már, de ez a Harmadik Évezred Alapítvány valószínűleg a legpofátlanabb és a legszomorúbb minden csalás közül. – Közel 500 millió forintot síboltak el, és közben ők maguk dokumentántálták a "sportnapokat", azaz a kannák közt szlalomozó vagy a kerti budi előtt passzolgató embereket – írta, hozzátéve, hogy ennél az ügynél nem kell jobb példa arra, mit művelnek Magyarországon az EU-s pénzekkel.