Elutasították a fellebbezést, nem nyomoznak Pikóék ellen

Elutasították a fellebbezést, nem nyomoznak Pikóék ellen

Pikó András (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Facebook-posztban jelentette be Budapest VIII. kerületének új polgármestere, Pikó András: elutasították a (volt) józsefvárosi jegyző panaszát amiatt, hogy a rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást, amely választás rendje elleni bűncselekmény és személyes adattal visszaélés elkövetésének gyanúja miatt indult az ellenzéki kampánystáb ellen.

Kiderült, miért szüntették meg a nyomozást Pikóék ellen | Magyar Hang

Az már a napokban kiderült, hogy megszüntette a rendőrség a józsefvárosi ellenzéki polgármesterjelölt, Pikó András és kampánycsata kapcsán indított nyomozást, de a feljelentő helyi választási iroda eddig nem volt hajlandó elárulni az indokot. A Mérce rákérdezett a Budapesti Rendőr-főkapitányságnál, ahol most választ is kaptak.

Pikóékhoz az önkormányzati választási kampányban szállt ki a rendrőség azután, hogy a Magyar Nemzetben megjelent egy fotó és egy cikk, amely szerint az ellenzéki polgármesterjelölt csapata titkos adatbázist épít az ajánlóíveken szereplő aláírásokból.

A kampányközpontban házkutatást tartottak, később tüntetés is volt Pikó András mellett, a Magyar Hang vele készült, választás előtti interjúját itt lehet elolvasni.