Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Hatszor annyi tartozása van Miskolcnak, mint amennyi a büdzsében rendelkezésére áll

Szerző: | 2019. november 06., 07:55 | Belföld

Veres Pál

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elsődleges szakértői vizsgálatok alapján Miskolcnak – az október 14-i, vagyis az önkormányzati választásokat követő első napi állapot alapján – több mint hatszor annyi tartozása van, mint amekkora összeg a rendelkezésére áll – írja a Népszava.

HIRDETÉS - AIP

A lap a borsodi megyeszékhely önkormányzatának közleményére hivatkozik, amely azokat az első körös szakmai anyagokat összegezte, amelyeket a polgármesteri tisztség átadás-átvétele után kért be, és kapott meg a Veres Pál polgármestert segítő szakemberek csapata.

Az elektronikusan és papír alapon átadott dokumentumok részletes vizsgálata ugyan még folyamatban van, de néhány fő adat már világosan látszik: az önkormányzatnak – a Miskolc Holding Zrt. adatai nélkül – 14,4 milliárd forint tartozása-kötelezettsége volt partnerei felé, ám csak 2,3 milliárd forint áll az új városvezetés rendelkezésére. A közlemény megjegyzi: a szakértők tovább dolgoznak annak érdekében, hogy a miskolciak tiszta és valós képet kapjanak az város helyzetéről, s az eredményekről a polgármesteri hivatal folyamatosan tájékoztatja majd a közvéleményt.

Ismert, súlyos betegségére hivatkozva Miskolcon nem indult újra a polgármesteri posztért a várost eddig vezető Kriza Ákos, hanem Alakszai Zoltán jegyző mérette meg magát kormánypárti színekben. Még Orbán Viktor miniszterelnök is járt nála a kampányhajrában. Az önkormányzati választáson végül a függetlenként induló, ám az ellenzéki pártok támogatását bíró korábbi iskolaigazgató, Veres Pál győzött.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: büdzsé, Kriza Ákos, Miskolc, önkormányzat, önkormányzati választás, Veres Pál


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest