Új főszerkesztő irányítja a Népszavát

Új főszerkesztő irányítja a Népszavát

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A korábbi főszerkesztő-helyettes, Nagy György irányítja főszerkesztőként a Népszavát szerdától. A napilapot két és fél éve vezető Horváth Gábor is marad a lapnál, a külpolitikai rovat vezetését veszi át – derül ki a kiadó közleményéből.

Azt írták, Horváth Gábor 2017 tavaszán nehéz helyzetben vállalta a szerkesztőség irányítását, és sikerrel stabilizálta azt. A legutóbbi tulajdonosváltás után most visszatér eredeti hivatásához, a külpolitikai újságíráshoz – idézik Mátray Mihályt, a kiadó ügyvezetőjét. Azt közölték, hogy a majd 150 éves napilap életében újabb fejezet kezdődik: a tulajdonos azt szeretné, ha a Népszava tovább növelné piaci részesedését a nyomtatott újságok és az online portálok között egyaránt.

Puch László eladta a Népszavát | Magyar Hang

A kiadó idén áprilisban esett át tulajdonosváltáson. A szerkesztőség összetételében ez nem okozott eddig kívülről látható változást. Puch László vállalkozó – az MSZP korábbi pénztárnoka – ekkor adta el egy másik ismert vállalkozónak, Leisztinger Tamásnak. Az 58 éves üzletember a napi.hu idei összesítése szerint a 19. leggazdagabb magyar.