Józsefvárosban is kihirdették a klímavészhelyzetet

Józsefvárosban is kihirdették a klímavészhelyzetet

Pikó András (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megszavazták a településvezető és az alpolgármesterek illetményeit a csütörtöki józsefvárosi önkormányzati ülésen – számolt be róla az Index. Pikó András számára havi 997,2 ezres fizetést állapítottak meg, mindezt évi 39 szabadnappal. Szili-Darók Ildikó, Erőss Gábor és Rádai Dániel alpolgármesterek 797,8 ezer forintot fognak kapni, plusz 120 ezer forintos költségtérítést.

Kinevezték a józsefvárosi gazdálkodási szervek vezetőit is, határozva az ő fizetésükről szintén. A csütörtöki ülésen továbbá Józsefvárosban is kihirdették a klímavészhelyzetet.

Pikó András: Talán valami olyanra jutott a Fidesz, ami őket is meglepte | Magyar Hang

A héten a budapesti önkormányzati cégek vezetőinek fizetését is megszavazták. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatósági elnöke, Draskovics Tibor körülbelül 644 ezret fog kapni, míg a szintén igazgatósági tag Körömi Péter 483 ezret. A többi fizetés is a hasonlóan nem túl magas, de azért nem is alacsony három-négyszázezres régióban mozog.