Megtalálta a Fidesz Borkai utódját

Megtalálta a Fidesz Borkai utódját

Borkai Zsolt, Győr újraválasztott polgármestere a győri városházán tartott sajtótájékoztatóján 2019. október 15-én. A Fidesz helyi szervezetének elnöke bejelentette, hogy kilép a pártból (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Dézsi Csaba Andrást jelöli a Fidesz a lemondását bejelentő Borkai Zsolt helyett a győri időközi önkormányzati választáson – tudta meg a Magyar Hang.

Az 57 éves Dézsi Csaba András jelenleg is tagja a helyi képviselőtestületnek, a Fidesz–KDNP színeiben, egyéni körzetét megnyerve jutott be a közgyűlésbe. 48 százalékot szerzett. 1998 óta minden alkalommal hozta a körzetét.

Az ország egyik legismertebb kardiológusa, a helyi Petz Aladár Megyei Oktató Kórház osztályvezető főorvosa. Emellett van saját TV műsora is Győrben, és fél tucat könyvet is írt már. Húsz éve pedig ő a judo szövetség alelnöke – derült ki a Heti Napló Sváby Andrással egyik tavaszi adásából.

Orbán Viktor és az álszemérem etikája | Magyar Hang

A héten már felmerült Dézsi neve, az Index arról írt, hogy három név forog a Fideszben, a HVG pedig további kettőt említett, közöttük Dézsi Csaba Andrásét.

A csütörtöki Kormányinfón is téma volt Borkai utódlása. Gulyás Gergely akkor azt mondta, hogy minden győri potenciális jelölt a Fidesz számára. Jövő héten lesz elnökségi ülés, ott szóba fog kerülni ez. Nyolcvan és száz nap közötti időpontra kell kiírni a polgármester-választást.

Borkai Zsolt szerdán jelentette be, hogy a közgyűlés csütörtöki alakuló ülése után lemond a polgármesteri posztról.