Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Óvoda után jöhet a nulladik évfolyam

Szerző: | 2019. november 08., 10:36 | Belföld

Általános iskola Illusztráció: Pixabay

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Népszava úgy tudja, az új Nemzeti Alaptantervben (NAT) is bekerül az általános iskolában bevezetendő nulladik évfolyam. Az ötlet arról szól, hogy az óvoda után egy felkészülési évfolyamba kerüljenek a gyerekek, leginkább olyanok, akik úgy tűnik, nem elég érettek az iskolára.

HIRDETÉS - AIP

A napilap felkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát (EMMI), ám a tárca nem kommentálta az értesülést érdemben. Mint írták, mivel a NAT csak előkészítési szakaszban van, addig arról nem tájékoztatnak senkit. A lap értesülése szerint a november 5-7. között megtartott hajdúszoboszlói Országos Közoktatási Szakértői Konferencián is téma volt a nulladik évfolyam bevezetése. Az ötlet egyébként először tavaly került elő, akkor azonban több szakmai szervezet is tiltakozott, mert szerintük ez a szisztéma szegregációval járhat, de az ötletet nemigen dolgozták ki.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Mégsem lesz kötelező a nyelvvizsga az egyetemi felvételihez | Magyar Hang

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával (HÖOK) és más szervezettekkel való egyeztetés után azt javasolja a kormánynak, hogy a kötelező nyelvvizsga követelmény kerüljön ki a felsőoktatási felvételi elvárások közül, az erről szóló javaslatot szerdán nyújtja be a kormánynak – jelentette be Schanda Tamás, a tárca parlamenti államtitkára Hajdúszoboszlón, a XXI.

A Magyar Óvodapedagógiai Egyesület pedig arra hívta fel a figyelmet, a gyerekeknek nem tenne jót, ha a megszokott környezetükből, vagyis az óvodából kiszakítva próbálnák meg őket felkészíteni az iskolára. Az intézkedés ráadásul az óvodák, óvodapedagógusok munkáját is megkérdőjelezi, hiszen a plusz egyéves óvodai fejlesztés lehetősége eddig is adott volt azoknak a gyerekeknek, akikről a szülők és az óvodapedagógusok közösen úgy döntöttek, még nem iskolaérettek.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: általános iskola, nulladik, nulladik évfolyam, óvoda


Bulvár rovat

Bulvár rovat

Ihaj, csuhaj, micsoda lagzi lesz ez! Habár meghívva nem leszünk, de attól tartok, a menyasszonytánchoz mégis a mi zsebünkből kerülnek a milliók a tányérkára.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest