Az Alkotmánybírósággal vizsgáltatná felül a médiatörvényt a Civil Rádió

Az Alkotmánybírósággal vizsgáltatná felül a médiatörvényt a Civil Rádió

Forrás: kronika.civilradio.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pert indít a Civil Rádió a Médiatanács döntése miatt, amely szerint nem hosszabbítják meg a rádió sugárzási engedélyét. A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) és a Médiaelemző Műhely támogatásával készülő perben azt szeretnék bizonyítani, hogy a jelenlegi médiaszabályozás a sokoldalú megszólalás lehetőségét veszi el. – Bizonyítani fogjuk, hogy egy kiegyensúlyozottabb és igazságosabb médiatörvény szabadabb országot, igazabb tájékoztatást hozhat – közölték.

Jelen állás szerint a rádió december 21-én sugározhat utoljára műsort a 98 MHz-es frekvencián, de nem akarja abbahagyni a működést, ezért kezd pereskedésbe, és ezért folytatja műsorsugárzást az interneten.

– A Médiatanács határozatának megtámadásával egyidejűleg azt kérjük a bíróságtól, hogy forduljon az Alkotmánybírósághoz és kérje a médiatörvény alkotmányossági felülvizsgálatát. Álláspontunk szerint a jelenlegi szabályozás rendkívül szigorú, önkényes és kiszolgáltatott helyzetet teremt nemcsak a Civil Rádió, hanem bármely közösségi rádió frekvenciahasználati jogosultságának elbírálásakor – jelentette ki Bodrogi Bea, a TASZ ügyvédje.