Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Szerdán sztrájkolhatnak a szociális ágazatban

Szerző: | 2019. november 11., 13:42 | Belföld

A Menhely Alapítvány józsefvárosi éjjeli menedéke (Fotó: Bankó Gábor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sztrájkolnak a szociális ágazat dolgozói szerdán, ha addig sikerül a kormánnyal megállapodni a még elégséges szolgáltatásokról – jelentette be a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

HIRDETÉS - AIP

Az MTI híre szerint Boros Péterné azt mondta: a szakszervezet kész elfogadni a kormány javaslatát a még elégséges szolgáltatásról, így a kormánytól függ, lehetővé teszi vagy megakadályozza a sztrájkot. Kedd reggel tárgyalnak a kabinettel, és azt kérik, válaszoljon követeléseik teljesítésére igennel vagy nemmel. Ha a bérfejlesztésre igen a válasz, akkor ahhoz mértéket és időpontot, valamint miniszterelnöki garanciát is adjanak.

Az érdekképviseleti vezető a problémák között említette, hogy Magyarországon nem egyértelmű a szociális szakma állami elismerése, a dolgozók nem kapják meg sem az anyagi, sem az erkölcsi megbecsülést. Ráadásul a még elégséges szolgáltatás is sokkal több lenne, mint a napjainkban ténylegesen biztosított általános szolgáltatás kötelező minimuma, ugyanis az ágazatban tapasztalható forráshiány szolgáltatáshiányt generált, az alacsony bérek és a méltatlan munkakörülmények miatt tízezren már a munkabeszüntetés mellett döntöttek és felmondtak.

Ha a kormány ellehetetleníti a szerdai sztrájkot, akkor november 13-a a szociális szakma önbecsülésének napja lesz – mondta Boros Péterné. Kiemelte, mindent megtesznek azért, hogy a szociális ágazat dolgozói megkapják azt az anyagi és erkölcsi megbecsülést a kormánytól, amely megilleti őket.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Boros Péterné, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete, köztisztviselők, MKKSZ, országos sztrájk, szociális ágazat


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest