Végrehajtással fenyegetett, gyorsan megkapta Juhász az ötmillióját a Pesti Srácoktól

Végrehajtással fenyegetett, gyorsan megkapta Juhász az ötmillióját a Pesti Srácoktól

Így üzent Juhász Péter a Facebook oldalán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tegnap Juhász Péter, az Együtt egykori politikusa posztolta, hogy végrehajtást indít a Pesti Srácok ellen, mert nem fizetik ki a bíróság által neki ítélt ötmillió forintos sérelmi díjat. A bíróság azért kötelezte fizetésre a portált, mert valótlanságot írt a politikusról.

Az Index a politikus Facebook-bejegyzésére hivatkozva ma arról ír, hogy Juhász bejelentése szerint a végrehajtás felemlegetését követően igen gyorsan fizetett a Pesti Srácok, pedig korábban még ügyvédi felszólítást követően is csak ígérgették, hogy november 10-ig fizetnek. Bár a bevétel befolyt, Juhász továbbra sem állt el a végrehajtástól:

– De a végrehajtástól még nem álltam el, ugyanis a bíróság arra is kötelezi a Pesti Srácokat, hogy tegyék ki a szennylapjuk főoldalára, és tartsák ott 12 napig az alábbi felsorolást, illetve illesszék be a mai napig elérhető hazug cikkeikhez is. 14-szer szerepelnek benne a „valótlanul híresztelte” és „valótlanul állította” kifejezések, tehát ennyiféle hazugságot terjesztettek rólam – írja Juhász.

A Pesti Srácokon ezt követően megjelent a helyreigazítás szövege Közlemény címszó alatt. Ezzel kapcsolatban Juhász az Indexnek azt mondta, „kicsit fáj, hogy most 12 napig ellenőriznem kell a Pesti Srácokon, hogy kint maradt-e a szöveg.”

Végrehajtást kér a Pesti Srácok ellen Juhász Péter | Magyar Hang

Ötmillió forintot nem fizettek ki az egykori politikusnak, pedig bíróság kötelezi őket.

Juhász Péter akcióján felbuzdulva, a Jobbik is hasonlóra szánta el magát. Mint a lapunk részére is megküldött, A Jobbik végrehajtásokat indított a Pestisrácok.hu ellen címmel kiadott közleményükben írják: „Nem hajlandó sérelemdíjat fizetni a kormány kitartott portálja, a Pestisrácok.hu a Jobbik két képviselőjének, Gyöngyösi Mártonnak és Z. Kárpát Dánielnek, ezért az érintettek a múlt héten végrehajtást indítottak a magukat sajtóterméknek nevező oldal ellen. A »srácoknak« 600-600 ezer forintot kellett volna fizetniük a képviselőknek, ugyanis még a 2018-as országgyűlési kampányban azt hazudták róluk, hogy több százmilliós luxusvillákban laknak.”