Borkai ellen petíciózott, most a Kisalföld főszerkesztője lett

Borkai ellen petíciózott, most a Kisalföld főszerkesztője lett

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Leváltották a Kisalföld főszerkesztőjét, a már a kormánypárti korszakban kinevezett Garamvölgyi Imrét, utódja pedig a kulturális melléklet eddigi szerkesztője, Werner Krisztina lett – vette észre a 24.hu. Werner egyike volt azoknak, akik petícióban követelték a korrupciós botrányba keveredett Borkai Zsolt távozását.

A valamikor a 100 ezres példányszámot is elérő megyei lap korábban angol tulajdonban volt, majd Andy Vajna érdekeltségébe került. Ezután váltották le a nemrég a pozsonyi Új Szóhoz igazoló Nyerges Csabát, hogy az utódja Garamvölgyi Imre legyen. Tartalomfejlesztési igazgatóvá pedig azt a Forgács Bernadettet tették meg, aki a veszprémi Napló vezetője volt a karácsonyi Orbán Viktor-interjú meghekkelése idején. Ahogy a 24.hu felidézte, bár Forgácsot ekkor nem gyanúsították semmivel, de azért mennie kellett.

Wernert a 24.hu szerint a szerkesztőség számára váratlanul bízták meg a főszerkesztőséggel.

A Kisalföld jelenleg a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) / Mediaworks tulajdona. A lapból jelenleg a Magyar Terjesztés-ellenőrzési Szövetség (MATESZ) adatai alapján 42 ezer körüli példány fogy.

Wernerrel a Kisalföld 2014-ben közölt interjút a Megérintő szavak 2. kötet szerkesztése kapcsán. Akkor az újságíró azt mondta: „A sajtó legfontosabb ismérve a klasszikus értelmezésben, hogy szabad. Ez azt is jelenti, van benne annyi szakmai potenciál, hogy a piacon úgy tud megjelenni, hogy ne legyen szüksége olyan pénzügyi mankókra, amit a politikai tesz a hóna alá. A jó közéleti sajtó – amit azért ezt emelek ki, mert ebben élek – önerejéből is piacképes tud lenni, ha függetlenül tájékoztat és igényesen szórakoztat. A közvéleményt csak ideig-óráig lehet átverni.”