Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Felrúgta az MSZP az ellenzéki összefogást Budafokon

Szerző: | 2019. november 14., 19:13 | Belföld

A budafoki képviselő-testület alakuló ülése (Fotó: Havasi Gábor / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hiába volt előzetes ellenzéki megállapodás, mégis a Fidesszel együtt szavazott az MSZP két képviselője a budafoki képviselőtestület alakuló ülésén – írja az Index. A lap a kerületben polgármesternek induló, végül azonban alulmaradó momentumos Havasi Gábor Facebook-bejegyzésére hivatkozott.

HIRDETÉS - AIP

– A Magyar Szocialista Párt XXII. kerületi képviselői hatalomért és pénzért elárulták szavazóikat és a teljes ellenzéket. A Fidesszel együtt megszavaztak egy olyan napirendet a helyi alakuló ülésen, és több olyan javaslatot, amelyet Karsay Ferenc polgármester (Fidesz) önkényesen, az ellenzéki képviselők akarata ellenére nyújtott be – írta a politikus.

Budafokon fideszes polgármester győzött, a képviselő-testületben ugyanakkor az ellenzéknek lenne többsége. Az ellenzéki pártok meg is állapodtak abban, hogy a csütörtöki alakuló ülésen az alpolgármesteri, tanácsnoki és bizottsági tagságok kiválasztásakor a választási eredmények arányait vegyék figyelembe. Így egy fideszes és két ellenzéki alpolgármestert javasoltak, egy DK-st és egy momentumost.

Security Check Required

Havasi Gábor szerint a két szocialista képviselő háttéralkut kötött a Fidesszel, ugyanis végül egyikükből – Dankóné Hegedűs Jolánból – lett az alpolgármester, társa pedig a szociális bizottság elnöke lett. A momentumos politikus egyúttal felszólította az MSZP-t, hogy zárja ki a két politikusát.

FRISSÍTÉS!
Az MSZP országos és budapesti elnöke még csütörtök este teljes mértékben elfogadhatatlannak nevezte a történteket. Tóth Bertalan és Molnár Zsolt azt közölte, hogy nem tudtak előre a budafoki képviselők lépéséről. – A Magyar Szocialista Párt felszólítja Dankóné Hegedűs Jolánt és képviselőtársát, hogy azonnali hatállyal adják vissza a mandátumukat és lépjenek ki a szocialista pártból – szögezték le.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: alakuló ülés, Budafok, Havasi Gábor, Momentum, MSZP


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Árnyék podcast – Mikor lépünk ki az EU-ból?

Az élet meg minden podcast – Zubreczki Dávid

Pin It on Pinterest