A Légió Hungária jóban van a német neonácikkal is

A Légió Hungária jóban van a német neonácikkal is

A Légió Hungária tagjai a Spiegel TV videójában.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerda este közölte, hogy elfogták a Légió Hungária nevű szélsőjobboldali szervezet kilenc tagját az október 23-án az Auróra nevű közösségi térnél történt zászlóégetéssel összefüggésben (akkor a szervezet odavonuló tagjai, mivel a helyet zárva találták, egy szivárványszínű lobogón álltak bosszút).

A gyanúsítottak a gyanúsítás ellen panasszal nem éltek, az eljárás további szakaszában szabadlábon védekeznek – írta a BRFK.

A Légió Hungáriáról nemrég a 444 közölt írást, amelyből kiderül, hogy a magát fajvédőnek nevező szervezet tagjai közül korábban sokan a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomban (HVIM) tevékenykedtek, vezetőjük pedig Incze Béla, aki ugyancsak a HVIM-ből jön, és – a 444 szerint – ott is a radikálisok közé tartozott.

Neonáci támadás az Auróra ellen | Magyar Hang

A cikkben szó esik arról is, hogy a Légió Hungária nagy hangsúlyt helyez a nemzetközi kapcsolatokra is: Ungváron közösen vonultak a Kárpáti Szics nevű ukrán szélsőjobboldali szervezettel, és több nemzetközi szélsőjobbos találkozón is részt vettek idén, Ungvár mellett Bulgáriában is találkoztak német, lengyel, francia, cseh és bolgár szervezetekkel tavasszal.

A nemzetközi beágyazottsághoz a Magyar Hang által most kiszúrt adalék a Spiegel TV idén júliusban készített riportja, amelyben a Légió Hungária tagjai is feltűnnek (a videón először az 56. másodpercnél):

Az anyag Dortmundban készült, az úgynevezett Nazi-Kiezben, vagyis náci-negyedben. A kissé túlzó megnevezés lényegében két bérházat takar, amelyek lakásaiba az utóbbi években szélsőjobboldali bérlők költöztek, gyakorlatilag teljesen „elfoglalva” azokat. Az épületeket nehéz eltéveszteni: falaikon fekete-fehér-piros (az egykor német császárságra utaló, a modern szélsőjobb által használt) zászlók függnek, a közeli falakon pedig több helyen is látható a „Nazi”, azaz náci feliratú graffiti.

A videóban hallható, amint a dortmundi negyedben tartott demonstráció szónoka arról beszél, hogy az eseményen minden „birodalmi területről” jelen vannak résztvevők, kivéve az igazoltan távol maradó lengyel „bajtársakat”, akik odahaza épp egy baloldal ellenes tüntetésen állnak helyt.