Megszüntették a Viking Sigyn kapitányának letartóztatását, nyomkövetőt kap

Megszüntették a Viking Sigyn kapitányának letartóztatását, nyomkövetőt kap

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jogerősen elrendelték a Viking Sigyn kapitányának bűnügyi felügyeletét – tájékoztatott a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya hétfőn. A törvényszék másodfokon helybenhagyta azt az elsőfokú végzést, amelyben a Budai Központi Kerületi Bíróság megszüntette a 64 éves ukrán férfi letartóztatását és kényszerintézkedésként – nyomkövető technikai eszköz alkalmazásával – bűnügyi felügyeletét rendelte el. A gyanúsított engedély nélkül nem hagyhatja el a számára kijelölt lakhelyet.

A Fővárosi Törvényszék közölte, befejeződött az ügyben a nyomozás, a bizonyítékokat összegyűjtötték, hamarosan vádemelés történhet, így már nincs reális lehetősége annak, hogy a gyanúsított befolyásolja a bizonyítást. Hangsúlyozzák, a korábban hivatkozott elsődleges szaktanácsadói véleménnyel ellentétben a gyanúsított nem semmisített meg elektronikus adatokat, így nem törekedett a bizonyítás megnehezítésére.

Szabadlábon a Viking kapitánya | Magyar Hang

Szabadlábra helyezte pénteken a nyomozási bíró a Hableány katasztrófája kapcsán ismertté vált Viking Sigyn kapitányát - értesült az Index. A 64 éves ukrán férfi bűnügyi felügyeletét ugyanakkor elrendelték, ez azt jelenti, hogy nem hagyhatja el majd a kijelölt budapesti lakcímét. A portál információit a kapitány védője, Tóth M. Gábor megerősítette.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el Budapesten, a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét koreai turistát sikerült kimenteni, 27 áldozat holttestét megtalálták a hatóságok, egyet még keresnek. Az ukrán kapitányt, Jurij C.-t vízi közlekedés - halálos tömegszerencsétlenséget okozó - gondatlan veszélyeztetésével és más bűncselekménnyel gyanúsították meg.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.