Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Zöldhályogos betegek maradtak szemcsepp nélkül

Szerző: | 2019. november 20., 06:36 | Belföld, Featured

Fotó: Unsplash/Victor Freitas

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hiába állnak sorba a zöldhályoggal élők a gyógyszertárakban, értesülésünk szerint két gyakran használt szemcsepp is általános hiánycikknek számít. Több gyógyszertárban is érdeklődtünk, mint megtudtuk, a Cosopt nevű készítmény utánpótlásának kedden kellett volna megérkeznie, de hiába várták a betegek. A másik jól ismert tartósítószermentes csepp, a vele kompatibilis Dozopticum sem kapható. Mindkét készítmény recepttel váltható ki.

HIRDETÉS - AIP

A még komoly tünetet, károsodást nem okozó zöldhályoggal élők általában háromhavonta kénytelenek kontrollra járni, erre az időszakra utóbbi szerből négy darabot írnak fel nekik, a gyógyszert naponta kétszer kell használniuk. Ennek hiányában a szemnyomás emelkedni kezdhet, ami hosszú távon visszafordíthatatlan látáskárosodáshoz vezethet. (A glaukóma, vagyis zöldhályog a látóideg rostjainak fokozatos pusztulásával járó, de kezeléssel kordában tartható betegség.)

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A gyógyszerhiány miatt több illetékes szervet is megkerestünk, így az Emmi sajtóosztályát is megkérdezve, mi a kimaradás oka, és mikorra várható a helyzet orvoslása. Ha kapunk választ, frissítjük cikkünket.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: egészségügy, Emberi Erőforrások Minisztériuma, gyógyszer, hiány, patika, szemcsepp


Virtus

Virtus

A német külügyminiszter szerint érthetetlen, amit a magyar vezetés tesz Kína ügyében. Aztán hozzátette, hogy sajnos nagyon is érthető. Nincs itt valami ellentmondás? Hát, sajnos nincs.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest