Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP

Orbán Viktor: Beleugrik a majom a vízbe

Szerző: | 2019. november 22., 09:56 | Belföld

Orbán Viktor a Terror Háza előtti 1956-os megemlékezésen 2018. október 23-án (Fotó: Reuters/Szabó Bernadett)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt tíz év legnagyobb diplomáciai sikere Várhelyi Olivér jelölése az Európai Bizottság szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztosi posztjára – többek között erről beszélt Orbán Viktor hagyományos, péntek reggeli rádióinterjújában.

HIRDETÉS - AIP

A miniszterelnök szerint ez a migrációt is érinti, hiszen szerinte komoly aknamunka folyt a magyar ellenzék részéről azért, hogy elgáncsolják a jelöltet. Kiemelte, tények támasztják alá, hogy Soros György személyesen is meg akarta akadályozni ezt.

A politikus a Kossuth Rádió műsorvezetőjének kérdésere azt válaszolta, a Fidesz még nem döntötte el, folytatja-e közös életét az Európai Néppárttal. – Nem tartozhatunk olyan közösségbe, amely bevándorláspárti és nem ismeri el a Fidesz érdemeit – tette hozzá.

Nem határolódott el Orbán Viktortól, de így is zöld utat kapott az EP-ben Várhelyi Olivér | Magyar Hang

Orbán Viktor szerint a legnagyobb kihívás az lesz a földrész gazdaságával kapcsolatban, hogy az eurózóna gazdasági viharaiban megóvják a magyarországi növekedést. Szerinte a kelet-közép-európai országai sikeresek lehetnek úgy is, hogy közben Nyugat-Európában lassul a gazdasági növekedés. Matolcsy György jegybankelnökről azt mondta, „ez az intellektuális erő sokat segít nekünk”. – Ki fog derülni, képesek vagyunk-e megállni a saját lábunkon. Beleugrik a majom a vízbe – tette hozzá.

Az uniós költségvetésről azt mondta, megvétózzák, ha a most tervezett állapotában fogadják el, „mert az szamárság”, hogy többször felvetődött a közösségben, hogy az uniós pénzek kifizetését a jogállamisághoz kötnék.

„Mi egy vérből valók vagyunk, összetartozunk” – az Ismerős Arcok Nélküled című számával utalt arra a romániai választásokkal összefüggésben, hogy szerinte csak tisztán magyar etnikai pártok tudják a magyar érdeket külföldön képviselni. – Az a jó, ha a magyarok erősek a szomszédos országokban. Abban nem reménykedhetünk, hogy más nemzetek képviselői jobban fogják képviselni a magyarok érdekeit – mondta.

Új stadion, jó hangulat, magyar vereség | Magyar Hang

A Puskás Arénáról is beszélt, a múlt pénteki avatóról. – Valaki szereti a magyarokat, valaki nem. Én szeretek sok magyarral együtt lenni. Az ünnepek előtt szoktunk veszekedni, így van ez a családoknál is, de szeretünk ünnepelni. A végén mindenki tapsolni fog” – fogalmazott.

Címkék: interjú, Ismerős Arcok, Kossuth rádió, Matolcsy György, Orbán Viktor, rádióinterjú


Távolságtartás

Távolságtartás

Ha jobban belegondolnánk, igenis furcsának kellene gondolnunk, hogy mennyire nem tudunk semmit azokról, akik az elmúlt néhány évszázadban hozzánk hasonló utakat voltak kénytelenek bejárni.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

#034 Morcsányi Géza – Majdnem takarásban

Testről és lélekről a rivalda innenső és túlsó oldalán.

Pin It on Pinterest