Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Orbán Viktor: Beleugrik a majom a vízbe

Szerző: | 2019. november 22., 09:56 | Belföld

Orbán Viktor a Terror Háza előtti 1956-os megemlékezésen 2018. október 23-án (Fotó: Reuters/Szabó Bernadett)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt tíz év legnagyobb diplomáciai sikere Várhelyi Olivér jelölése az Európai Bizottság szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztosi posztjára – többek között erről beszélt Orbán Viktor hagyományos, péntek reggeli rádióinterjújában.

HIRDETÉS - AIP

A miniszterelnök szerint ez a migrációt is érinti, hiszen szerinte komoly aknamunka folyt a magyar ellenzék részéről azért, hogy elgáncsolják a jelöltet. Kiemelte, tények támasztják alá, hogy Soros György személyesen is meg akarta akadályozni ezt.

HIRDETÉS - AIP

A politikus a Kossuth Rádió műsorvezetőjének kérdésere azt válaszolta, a Fidesz még nem döntötte el, folytatja-e közös életét az Európai Néppárttal. – Nem tartozhatunk olyan közösségbe, amely bevándorláspárti és nem ismeri el a Fidesz érdemeit – tette hozzá.

Nem határolódott el Orbán Viktortól, de így is zöld utat kapott az EP-ben Várhelyi Olivér | Magyar Hang

Orbán Viktor szerint a legnagyobb kihívás az lesz a földrész gazdaságával kapcsolatban, hogy az eurózóna gazdasági viharaiban megóvják a magyarországi növekedést. Szerinte a kelet-közép-európai országai sikeresek lehetnek úgy is, hogy közben Nyugat-Európában lassul a gazdasági növekedés. Matolcsy György jegybankelnökről azt mondta, „ez az intellektuális erő sokat segít nekünk”. – Ki fog derülni, képesek vagyunk-e megállni a saját lábunkon. Beleugrik a majom a vízbe – tette hozzá.

Az uniós költségvetésről azt mondta, megvétózzák, ha a most tervezett állapotában fogadják el, „mert az szamárság”, hogy többször felvetődött a közösségben, hogy az uniós pénzek kifizetését a jogállamisághoz kötnék.

„Mi egy vérből valók vagyunk, összetartozunk” – az Ismerős Arcok Nélküled című számával utalt arra a romániai választásokkal összefüggésben, hogy szerinte csak tisztán magyar etnikai pártok tudják a magyar érdeket külföldön képviselni. – Az a jó, ha a magyarok erősek a szomszédos országokban. Abban nem reménykedhetünk, hogy más nemzetek képviselői jobban fogják képviselni a magyarok érdekeit – mondta.

Új stadion, jó hangulat, magyar vereség | Magyar Hang

A Puskás Arénáról is beszélt, a múlt pénteki avatóról. – Valaki szereti a magyarokat, valaki nem. Én szeretek sok magyarral együtt lenni. Az ünnepek előtt szoktunk veszekedni, így van ez a családoknál is, de szeretünk ünnepelni. A végén mindenki tapsolni fog” – fogalmazott.

Címkék: interjú, Ismerős Arcok, Kossuth rádió, Matolcsy György, Orbán Viktor, rádióinterjú


Orbán a bukásra is készül

Orbán a bukásra is készül

„Aki beleszól a közügyekbe, megnézheti magát” – Krekó Péter és Kéri László politológusok százmilliárdok bespájzolásáról, Karácsony és Márki-Zay esélyeiről és arról, miért nem száll le a Fidesz a magas lóról.

Nincs alku?

Nincs alku?

Maga a rendszerváltás is ilyen alku volt; nem az utcai harcosoké, hanem a diktatúra képviselőivel egy asztalhoz ülőké volt a főszerep.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – Raktárcsend

Pin It on Pinterest