Orbánt egyszerre zavarja a kigúnyolás és a politikai korrektség

Orbánt egyszerre zavarja a kigúnyolás és a politikai korrektség

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a keresztényüldözésrõl szóló második nemzetközi konferencia megnyitóján a budapesti Corinthia Hotelben 2019. november 26-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Keresztényüldözésről szóló konferencián aggódott kultúránkért Orbán Viktor, akit a 444 kiemelése szerint egyszerre zavarja a „politikai korrektség szájkosara” és az, ha kigúnyolják az ő álláspontját. Az Index számolt be a kormányfő beszédéről, ami sok újat korábbi szövegeihez képest nem tartalmazott, és elsősorban arról szólt, hogy civilizációnk támadás alatt áll.

Történelmi távlatból nyitott a kormányfő, azzal kezdve, hogy a magyar törzsek zöme 1100 évvel ezelőtt érkezett. Nem mi voltunk az elsők, de a korábbiak eltűntek, „fajta- és kultúraidegenek” vagyunk errefelé, csak ránk jellemzőek tanaink, irodalmaink és táncaink. A kormányfő kiemelte Szent István intelmeit fiához, szerinte le kell horgonyoznunk a szövegben olvasottak mellett.

Orbán és Szijjártó is azt ismételgette, amit az új-zélandi terrorista | Magyar Hang

Orbán felsorolta, hány keresztényt öltek meg az utóbbi időkben, majd hozzáfűzte, hogy az európai politikusok száját egy rejtélyes erő zárja le, ami karjaikat is megbénítja. „Európában a keresztényüldözés csak emberi jogi kérdés lehet” – vélte a miniszterelnök, aki szerint viszont akik csak humanitárius problémaként kezelik a keresztényüldözést, azok nem beszélnek a legfontosabb dologról.

Egy egész kultúra, a mi kultúránk és civilizációnk áll támadás alatt – kongatta a vészharangot Orbán, aki szerint „a támadás formái változatosak: népességcsere, bevándorlás, kigúnyolás, a politikai korrektség szájkosara.” Úgy véli, a nem túl távoli jövőben lesznek olyan európai országok, amelyekben a vallási-kulturális irányok meg fognak változni. Ami Szíriában és Irakban történt, sokkal közelebb van hozzánk, mint gondolnánk, mondta.

Orbán előtt Azbej Tristan államtitkár beszélt, aki szerint a keresztényüldözés „korunk legnagyobb és legelhallgatottabb emberi jogi válsága.” Naponta 11 embert ölnek meg kereszténysége miatt, mindez pedig a Nyugat „szégyenteljes hallgatása mellett zajlik”, összegzett Azbej Tristan. Az államtitkár is úgy vélte, hogy a politikai korrektség szájzárával hallgattatnák el ezeket a tényeket.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.