Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Bukhatják az ingyenes orvosi ellátást, akik nem fizetik a havi járulékot

Szerző: | 2019. november 27., 12:05 | Belföld

Fotó: Unsplash/Martin

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem lesz ingyen az orvosi ellátás a jövőben azoknak, akik nem fizetik rendeszeresen az egészségügyi szolgáltatási járulékot – derül ki a parlament előtt lévő törvénytervezetből, amelyet a Népszava vett észre. A tervezett szigorítás értelmében háromhavi tartozás után – ez jelenleg 22 500 forint – törölnék a nem fizetők TAJ-számát is. A lap szerint a változás mintegy 100 ezer embert érinthetne, ennyien fizetik jelenleg a 7500 forintos egészségügyi járulékot egyéni szerződéssel. Közülük sokan olyan felnőttek, akik a tanulmányaikat már befejezték, de még nincs munkájuk.

HIRDETÉS - AIP

Sokakat érinthet egy másik tervezett szigorítás is. Szintén nem lesz ingyen az orvosi ellátás azoknak a külföldön dolgozó magyaroknak, akik itthon és a munkahelyük országában is igénybe vesznek társadalombiztosítási ellátásokat. A lap szerint ők jövő nyártól veszíthetnék el az erre való jogosultságukat.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: egészségügyi ellátás, egészségügyi járulék, TAJ-szám, törvénytervezet


Megszelídült a „trópusi Hitler”?

Megszelídült a „trópusi Hitler”?

Látványos hátraarcot csinált az elmúlt hónapokban Jair Bolsonaro, aki valószínűleg mostanra elfogadta a realitásokat, vagyis azt, hogy eddigi legfőbb szövetségese, Donald Trump elveszítette a választásokat.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – durvuló közbeszéd – és hol van még a gödör alja

Pin It on Pinterest