Kábítószer ügyben nyomoznak a XIX. kerületi szocialista botrány kapcsán

Kábítószer ügyben nyomoznak a XIX. kerületi szocialista botrány kapcsán

Lackner Csaba (Forrás: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Készenléti Rendőrég Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt is nyomozást folytat a XIX. kerületi szocialista botrány szálaival összefüggésben – írja a 24.hu.

Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint ismeretlen személy ellen folyik a nyomozás, ám az eljárás a kormánypárti sajtóban október elején bemutatott videó- és hangfelvételeket érinti. Ezeken az MSZP-ből azóta kizárt, de körzetében október 13-án újraválasztott Lackner Csaba kispesti önkormányzati képviselő – kezében egy zacskó fehér port lóbálva – korrupciós ügyekről beszélt.

Lackner Csaba a

portálnak elmondta, nem hallgatták ki az ügyben, és nem is kapott

rendőrségi értesítést. Arról is beszélt, ha megkeresik, akkor

természetesen áll a hatóságok rendelkezésére.

A politikus arról a

nyomozásról sem tud, ami gazdasági

vesztegetés miatt indult egy kispesti felújítás ügyében

– ez szintén kapcsolódik az említett felvételeken elhangzott

korrupciógyanús közbeszerzési ügyekhez.

A nyomozásokról egyébként Kispest polgármesterének sincs tudomása. Gajda Péter csütörtökön a Klub Rádiónak arról beszélt, hogy büntetőeljárásról nem tudnak az ügyben: se kábítószerhasználat, se korrupció miatt nem kezdődött nyomozás eddigi ismereteik szerint. A felvételeken elhangzott „furcsa” állítások, kocsmai beszélgetés szintű butaságok nem fedik a valóságot – mondta Gajda Péter.