Áder János után a Kúria elnökének illetménye is duplájára nőhet

Áder János után a Kúria elnökének illetménye is duplájára nőhet

Áder János köztársasági elnök (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több mint kétszeresére emelkedhet a Kúria elnökének, Darák Péternek a fizetése egy kormánypárti javaslat szerint. Az RTL Klub Híradója számolt be arról, hogy a KDNP nyújtotta be az erről szóló módosító indítványt, mégpedig az utolsó pillanatban.

A Kúria vezetőjének illetménye jelenleg a köztisztviselői bérekhez van kötve, nagyjából másfél millió forint. Ezt változtatnák úgy, hogy a jövőben a bírói alapbér hétszerese legyen. Ez már 3,2 millió forint.

A csatorna híradójának megkeresésére a KDNP csak annyit közölt, hogy ez is része a bírói és ügyészi illetményrendezésnek. Így pedig az összes bírói szervezet vezetőjének egy szintre kerül a bére. Ráadásul a kisebbik kormánypárt szerint ez illeszkedik abba a sorba, hogy nemrégiben döntöttek a közjogi méltóságok fizetésének emeléséről is. Nemrég derült ki, hogy Áder János államfő bére duplájára nő.