Háromszázmillióért járt itt Putyin és Erdogan

Háromszázmillióért járt itt Putyin és Erdogan

Recep Tayyip Erdogan török elnök és Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Várkert Bazárban tartott sajtótájékoztatón 2019. november 7-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összesen 300 millió forintos pluszkiadást okozott az Országos Rendőr-főkapitányságnak (ORFK) és a Terrorelhárítási Központnak (TEK), hogy egy-egy napra Budapestre látogatott az ősszel Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök – tudta meg közérdekűadat-igényléssel a Népszava.

Az orosz elnök október 30-i látogatására 106 millió forintot költött az ORFK. Ez az összeg a személyi juttatásokból, és az azokat terhelő járulékokból, dologi kiadásokból áll össze. Utóbbira példa lehet, hogy az orosz delegáció miatt elszállítottak 216 járművet a diplomáciai konvoj útvonalán, ami bő 4 millió forintba került. A Készenléti Rendőrségnek is voltak kiadása, azok összege meghaladta az 50 milliót.

Recep Tayyip Erdogan török elnök november 7-i fogadása 176,5 millió forinttal csökkentette az ORFK büdzséjét. A török delegáció fogadásának alkalmával 271 kocsit kellett máshová szállítani, ennek költsége majdnem 4,8 millió forint volt. A Készenléti Rendőrség költségei itt csaknem 25 millió forintra rúgtak.

Miért jött Putyin? | Magyar Hang

A Terrorelhárítási Központ pedig arról tájékoztatta a lapot, hogy Vlagyimir Putyin érkezése miatt 1780, míg Recep Tayyip Erdogan látogatása okán 2149 óra túlszolgálatot teljesített. Ez a két feladat pedig 18,7 millió forint többletkiadással járt.