Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Kósa Lajos: Bocsánat!

Szerző: | 2019. december 02., 10:32 | Belföld

Forrás: Kósa Lajos Facebook oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kósa Lajos hétfő reggel Facebook-posztban kért bocsánatot a nyilas vitézre szavazó zsidókról szóló hétvégi megjegyzéséért.

HIRDETÉS - AIP

„A Fidelitas szombati rendezvényén elhangzott mondataimban, talán félreérthető módon, arra utaltam, hogy az ellenzéki együttműködés a holokausztban elveszített zsidó honfitársainkon korábban gúnyolódó jobbikosokra is kiterjed, őket legitimálja. Ha szavaimmal, megfogalmazásommal akár egyetlen magyar zsidó polgártársamat is megsértettem, úgy azért tőlük bocsánatot kérek.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8
Security Check Required

A Fidesz önkormányzati választásért felelős kampányfőnöke a Fidelitas szombati kongresszusán egész pontosan azt mondta, hogy „a nyilasok a neoliberálisokra szavaztak, hogy az antiglobalisták összeálltak a globalistákkal, hogy a nemzeti radikálisok átszavaztak arra a balliberális oldalra, amely eddig mindig rárontott a magyar nemzetre, hogy antifasiszták összeálltak az újnyilasokkal, a zsidók kénytelenek voltak – vagy lehet, jól is esett nekik – a nyilas vitézt megszavazni a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésbe.”

Szavait a magyarországi zsidóság képviselői nagy felháborodással fogadták. Heisler András Mazsihisz-elnök Facebookon ítélte el a politikus mondatait. 

Ki képviseli a zsidóságot? | Magyar Hang

Nem ismerik el egymást a zsidóság legitim érdekképviseleteként, eltérően viszonyulnak a kormány emlékezetpolitikájához, másként vélekednek a szélsőséges közbeszéd jelentette veszélyekről. Ám egyaránt jó viszonyt ápolnak Orbán Viktorral, és kimondottan kedvezően ítélik meg a magyarországi zsidóság helyzetét mind kulturális, mind vallási szempontból – Heisler Andrással, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnökével és Köves Slomóval, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezetőjével beszélgettünk.

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetője esszében utasította el a liberalizmus-kritikába bújtatott antiszemitizmust.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Fidelitas, Fidesz, Heisler András, Kósa Lajos, Köves Slomó, Mazsihisz, zsidóság


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest