Barion Pixel
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Orvoskamara: Éger István mentőnek áll, az új elnök busszal jár majd

Szerző: | 2019. december 02., 09:26 | Belföld

Éger István (Fotó: Farkas Norbert/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

„Aki most bemegy a kamarába, remek feltételeket, képzett munkatársakat, kiváló infrastruktúrát, jó pénzügyi helyzetet talál. És sok alaposan előkészített, »végstádiumban lévő« ügyet. Ezek közé tartozik az orvosi alapbéremelés, ami, ha megvalósul, gyökeresen megváltoztathatja az egészségügy helyzetét” – mondta a Népszavának Éger István, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) leköszönő elnöke.

Ming megírtuk, a szervezet 16 évig regnáló vezetőjét 202-120 szavazataránnyal váltották le a hét végén, Kincses Gyula az új elnök. A helyszínen készült videók szerint az eredményt hangos üdvrivalgás kísérte.

Éger István: Nincsenek orvosbárók | Magyar Hang

Éger szerint a kormány az egészségügyben súlyos mulasztásokat tesz, és „nem hajlandó tudomásul venni, hogy mindennek lesznek következményei.” Arra a kérdésre, hogy mit csinál majd december másodikától, Éger azt mondta, büszke rá, hogy 63 évesen még elég jó a fizikuma ahhoz, hogy kivonuló mentőorvosként dolgozzon, amit évtizedek óta nagy örömmel tesz.


HIRDETÉS

Kincses Gyula 1976-ban szerezte meg általános orvosi diplomáját, vezette a Debreceni Egyetem Informatikai Laboratóriumát. Nevéhez fűződik a jelenlegi alapellátási rendszer kidolgozása és a DRG elvű kórház-finanszírozás bevezetésének koordinálása. 2007 októberétől 2008 májusáig az Egészségügyi Minisztérium államtitkára volt, 2010 óta több egyetem vendégoktatójaként és tanácsadóként dolgozik, kiemelt kutatási területe a magánegészségügy hatásainak elemzése.

A Népszavának azt mondta, átvilágítja a kamara mögötti céghálót, átláthatóvá teszi a cégek működését. A korábbi elnök milliós tiszteletdíja helyett csekélyebb összegre tart igényt.

„Akkora tiszteletdíjat szeretnék, mint amennyit életkorom és szakképesítésem alapján szakorvosként a közellátásban keresnék.”

Kincses Gyula: A közöny a legfőbb ellenségünk | Magyar Hang

Arra, hogy Éger kaphat-e végkielégítést, azt felelte, megkapja, ami a törvény szerint jár neki, azt nem tervezik, hogy többletjuttatást adnak neki. Hivatali autó helyett pedig a 105-ös busszal jár majd dolgozni.

Címkék: Éger István, egészségügy, Kincses Gyula, Magyar Orvosik Kamara, MOK, Népszava


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

Már 70 éve mesél a Móra Kiadó
HIRDETÉS

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet, meg minden

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

#033 Képes Gábor – Kapudrog az informatikai forradalomhoz

Ellenkultúraként indult, aztán beköltözött otthonunkba.

Pin It on Pinterest