Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Friss javaslat: közvetlenül válasszák a legfőbb ügyészt

Szerző: | 2019. december 05., 12:03 | Belföld

Vona Gábor, a Második Reformkor Alapítvány alapítója (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Három fontos tisztséget is közvetlen választásra bocsátana Vona Gábor. A Második Reformkor Alapítvány elnöke csütörtök délelőtt egy budapesti rendezvényhajón beszélt erről. Mint mondta, törvényjavaslata szerint az államfő, a legfőbb ügyész és a médiahatóság elnökének személyéről is az emberek dönthetnének, mégpedig az önkormányzati választással egy időben.

HIRDETÉS - AIP

Innen is a törvényjavaslat neve: Az emberek emberei. A változás értelmében az összes megbízatás öt évre szólna.

A Jobbik korábbi elnöke szerint a hazai közjogi intézmények feladata egyre inkább a demokrácia imitálása lett. Ezért is fontos, hogy a nevezett posztok betöltői a társadalomtól kapják megbízatásukat, kevésbé legyenek kiszolgáltatva a pártpolitikának. Erősödnének a fékek és egyensúlyok, a közélet jobban rákényszerülne a kompromisszumokra.

Vona Gábor kilépett a Jobbikból | Magyar Hang

Vona Gábor két törvényjavaslattal is élt már a közelmúltban, egyik a pártmentes önkormányzatokról, a másik a cigány hősök emléknapjáról szólt. Az aktív politika részéről érdemi visszajelzés eddig nem érkezett a felvetésekre, igaz, utóbbit a hét közepén adta csak be az Országgyűlésnek. A következő javaslat január végén, február elején várható. 

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Második Reformkor Alapítvány, törvényjavaslat, Vona Gábor


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest