Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Kitört a vidéki médiaháború

Szerző: | 2019. december 05., 08:59 | Belföld

A közmédia ellen és az Európai Ügyészségért tüntetnek az MTVA Kunigunda úti székházánál. Fotó: György Zsombor/Magyar Hang

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sorra mondja fel a helyi televíziókkal kötött szerződéseket a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) azokban a városokban, ahol az ellenzék került hatalomra – írja a Népszava. Olyan együttműködésekről van szó, amelyek alapján a helyi média tudósításokat készít vagy készített a köztelevíziónak is egy meghatározott összegért cserébe.

HIRDETÉS - AIP

A Miskolci Kommunikációs Nonprofit Kft. vezetője azt mondta, ők szerdán kapták meg a szerződésbontásról szóló értesítést, s mivel most zajlik az átadás-átvétel, egyelőre nem tudja, mekkora bevételkisesét okoz majd ez a szerkesztőségnek. A pécsieknek is postázták az elbocsátó üzenetet az MTVA-tól – itt körülbelül 10-15 millió forintos bevételt jelentett a köztévével kötött szerződés. Nagykanizsán ugyan a polgármester-választást a Fidesz-KDNP nyerte, ám a közgyűlésben az ellenzéki összefogás szerzett többséget, itt az MTVA még a múlt heti közgyűlés előtt felbontotta szerződését a helyi médiaközponttal.

A propagandának sok városban vége | Magyar Hang

Szolnokon – ahol szintén az ellenzék került többségbe – az MTVA levelet küldött arról, hogy az év végig hatályos szerződésben foglalt együttműködést 2020 januárjától már nem kívánják fenntartani. Később kiderült, hogy újra tárgyalnak, a Népszava cikke alapján egy helyi portál szerint a város fideszes polgármestere Szalay Ferenc járt közben az MTVA-nál, hogy gondolják újra a szerződés felbontását.

Az MTVA-t a lap megkérdezte, hogy az országban hány helyi televízióval, és mekkora összegben szerződtek tudósítások készítésére évente, s ezek közül mennyit mondtak fel az októberi önkormányzati választásokat követően. Erre azonban nem kaptak választ.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: ellenzéki összefogás, média, médiapiac, MTVA


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

„Izraeli hírszerző lett a lányom” – a palesztin-izraeli fegyveres konfliktus az Árnyék podcastban

Pin It on Pinterest