Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A kormánypártok megszavazzák az új kultúrafinanszírozási törvényt

Szerző: | 2019. december 06., 16:08 | Belföld

Kocsis Máté (Fotó: Facebook/Kocsis Máté hivatalos oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nekimennek a kormányok a kultúrafinanszírozás jelenlegi formájának. Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a közösségi oldalán tette egyértelművé, hogy a kormánypárti frakciók meg fogják szavazni a kulturális finanszírozásról szóló törvénycsomagot. Mint fogalmazott, a „Gothár-féle zaklatószínházak követelik a pénzt a kormánytól, miközben nem engednek betekintést az ügyeikbe, és akár évekig is eltussolnak bűncselekményeket. Nem vitás, az állam így nem támogathat tovább működést”.

HIRDETÉS - AIP

Bejegyzését a Magyar Nemzet (ex Magyar Idők) mai cikkéhez fűzte, amely szerint konkrétan a Katona József Színházban kialakult helyzet miatt készül változtatni a kormány a kultúra finanszírozásának eddigi gyakorlatán.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A pártlap cikkében foglaltak lényegében már megelőlegezték Kocsis Máté szavait. Azt írják, hogy nem kívánják fenntartani azt a helyzetet, hogy a magyar kormány minden tényleges ráhatás nélkül finanszírozzon olyan intézményt, vagy intézményeket, amelyekben hosszú ideje bűncselekmények történnek, amelyeket nemcsak hogy eltitkolnak, hanem az alkalmazottakkal még külön titoktartási szerződést is aláíratnak az ügyben. A cikk szerint átvilágítás vár a színházakra, mert további ügyeket sejtenek.

Ám – mint arról korábban írtunk – megszüntetnék a Nemzeti Kulturális Alapot, a színházigazgatók kinevezésében pedig vétójogot kaphat Kásler Miklós Emberi Erőforrások Miniszter.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Fidesz, Gothár Péter, Kocsis Máté, kormánypártok, kultúrafinanszírozás, törvénycsomag, zaklatás


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest