„Az angyal ügyvédje”: megszólalt az állítólagos zsaroló

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Nincs közöm a bloghoz, azaz de, olvastam” – mondta az Index megkeresésére Németh Gábor, az egykori Egyenlítő blog alapítója.

Lapunk is beszámolt róla, hogy nemrég indult Az Angyal Ügyvédje címmel blog, amely a Borkai Zsolt volt győri polgármesterről zajlott szivárogtatáshoz hasonlóan leleplezést ígért ellenzéki politikusok állítólagos kokainozásáról, örömlányokról és korrupciójáról. Csak annyit árult el, hogy egy frissen megválasztott polgármesterről és pártja egyik vezetőjéről van szó.

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke és pártigazgatója hétfő reggel az ATV élő adásában beszélt arról, hogy ő volt az egyik politikus, akit megzsaroltak. A zsarolót konkrétan nem nevezte meg, de a kérdések közben körvonalazódott az MSZP-közeli blog egykori munkatársa, Németh Gábor neve. – Nem tudnám cáfolni, jó felé keresi a megoldást – fogalmazott a konkrét névvel kapcsolatban Molnár Zsolt a riporter kérdésére. Egyben jelezte, első útja a rendőrségre vezet és feljelentést tesz.

Nem sokkal később Őrsi Gergely, a II. kerület frissen megválasztott szocialist polgármestere is megszólalt, azt mondta, hogy ő a másik zsarolt politikus.

Németh Gábor az Indexnek azt mondta, hogy Molnár Zsolt embere az elmúlt időszakban három állásajánlatot tett neki, ebből kettőnek írásos nyoma van. „Ezeket visszautasítottam azzal, hogy nincs az a pénz, amiért nekik dolgozzak újra. Közben megjelentek cikkeim a régi-új blogomon is. Nyilván emiatt próbál az én hátamon kimászni a saját problémái gödréből. De ez minden, csak nem zsarolás” – fogalmazott.

Kérdésre válaszolva azt is mondta, hogy pletykákat hallott a blogon említett dolgokról, de felelős újságíróként ilyet nem írna le. Azt is mondta, hogy az utóbbi időben csak annyit beszélt Molnárral, hogy nem tud neki dolgozni. „És nem is akarok. Kérjék, hogy mutassa meg a cseteléseinket, de eredetiben!”

Molnár Zsolt szerint nem lehet semmilyen kínos felvétel

Molnár Zsoltot is megkérdezte az Index, elmondta, hogy az önkormányzati választás után jelentkezett nála a zsaroló. Vele közvetlenül, elektronikus úton kommunikált, így tudta, kicsoda. Ezúttal sem nevezte meg Némethet, de ezúttal sem cáfolta, hogy rá gondol.

Sokáig nem vette komolyan a zsarolást, inkább amolyan „nyomulásnak” tartotta, az csak az utóbbi két hétben fordult szerinte komolyabbra. Molnár azt állította: a zsaroló semmilyen, rá nézve kínos felvétellel vagy képpel nem rendelkezhet, nem is rendelkezik, szerinte csak azzal zsarolta, hogy „hírbe tudja hozni” őt, cserébe „pénzt akart, munka nélkül”.

„Mivel tudtam, hogy nem egy külföldi titkosszolgálat vagy egy szervezett bűnözői kör áll a zsarolás hátterében, ezért nem a titkosszolgálathoz fordultam, hanem a rendőrségen tettem feljelentést” – válaszolta arra a kérdésre, hogy a parlament nemzetbiztonsági bizottságának tagjaként miért nem értesítette a zsarolásról az elhárítást. Molnár szerint ez egy köztörvényes ügy, éppen ezért a rendőrségre tartozik.