Hadházyék mentek, mire az Emmiben kulcsra zárkóztak

Hadházyék mentek, mire az Emmiben kulcsra zárkóztak

Fotó: Szél Bernadett/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A parlamenti szavazás helyett Hadházy Ákosék úgy döntöttek, inkább utoljára élnek képviselői jogosultságukkal, mielőtt ezt is elveszik a kormánypártiak, és felkeresnek egy minisztériumot. Szél Bernadett-tel közösen meg is látogatták az Emberi Erőforrások Minisztériumát (Emmi), de ott elsőre nem fogadták őket szívesen, és kulcsra zárkóztak előlük.

„Ez vicc. Bezárkóztak a szobába, kétségbeesett telefonok mennek, a portás azt mondja, muszáj volt beengedni minket a képviselői igazolvány miatt — »Attila azt mondta, zárjuk be magunkat kulcsra«, hallatszik. Továbbá, hogy ki lehet-e minket kísértetni a biztonsági szolgálattal. Várunk. Amúgy a NAT-ról és a kötelező iskoláztatásról szeretnénk egyeztetni” – írta az LMP volt női társelnöke.

Aztán viszont főosztályvezetői szinten fogadták őket, Szél szerint pedig érdemi információkat kapott a hatéves kötelező beiskoláztatás szabályairól. Mint írta, hamarosan közzéteszi mindezt, most pedig az európai uniós fejlesztésért felelős államtitkárhoz tartanak.

A helyszínen egyébként Facebook-posztja alapján megjelent Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő is.

Később Szél élő videóval jelentkezett, abban részletezte a hallottakat. „Bojkott a jogfosztó szavazásra, igen a képviselői munkára!” – kommentálta a keddi parlamenti szavazást, amivel a fideszesek szigorúan szabályozni akarják, hogyan lehessen a parlamenten belül demonstrálni, a képviselőknek viselkedni. A jövőben csak úgy közintézményekbe sem mehetnének be, ahogy eddig tehették.