Orbánnak Süsü jutott eszébe Csárdi kokainos kérdéséről

Orbánnak Süsü jutott eszébe Csárdi kokainos kérdéséről

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mi a véleménye Kocsis Máté csúnya általánosításáról, a zaklatószínház kifejezésről, amivel „a teljes színházi életet megsértette” – erre volt kíváncsi kedden Csárdi Antal a Parlament ülésén. Az LMP-s politikus a miniszterelnököt faggatta arról, olyan nagyjainkat meg lehet-e így sérteni, mint Bodrogi Gyula, Cserhalmi György vagy Molnár Piroska. Kocsis a Gothár-ügyben használta a kifejezést, miután a kormánypártok ezt az esetet akarják felhasználni arra, hogy kontrollt gyakoroljanak a független színházak felett.

A Mérce számolt be az azonnali kérdésről, amit a kormányfő abszurdnak nevezett, szerinte nem hozzá kellene ezt intézni, hanem a teremben jelen lévő Kocsishoz. Azért a miniszterelnök a saját nevében hozzátett annyit, hogy csak a legnagyobb elismerés hangján tud szólni a magyar színészekről.

Csárdinak ez nem volt elég, úgy látta, el kell határolódni egy ilyen általánosítástól. „Ha ez elfogadható, akkor mondhatom, hogy nőverő KDNP, kokainozó Fidesz, vagy kurvázó kormánypártok” – tette hozzá, mire az ülést vezető Lezsák Sándor felszólította, hogy válogassa meg szavait. A politikus ezért „prostitúciót igénybe vevő kormánypártok”-ra módosított.

„Ha már Bodrogi Gyulát említette, meghallgattam az ön kérdését, és Süsü jutott róla eszembe” – felelte erre Orbán, válaszával kétségkívül felzárkózva a korábbi „boldog karácsonyt!”-hoz, amit még Demeter Mártának kívánt egy Ghaith Pharaonról szóló kérdés kapcsán.

Büntethetővé tették az ellenzéki képviselőket a kormánypártiak | Magyar Hang

Orbánhoz ezen kívül több azonnali kérdés érkezett még. Jakab Péter arra volt kíváncsi, a Fidesz temeti-e el a nemzetet, vagy a nemzet a Fideszt? Állítása szerint meglepve olvasta, hogy a kormány két új kormányra ad pénzt, de nem Magyarországon, hanem Kenyában. „Döntsék már el, hogy önöknek Magyarország az első, vagy Kenya” – követelte. A jobbikos frakcióvezető bírálta Kásler Miklós minisztert is, mire Orbán azt válaszolta: „Kásler professzor úr többet tett a rákos betegekért, mint a teljes Jobbik-frakció, és senki nem mentette meg annyi beteg életét az országgyűlési képviselők között, mint a mi egészségügyi miniszterünk.” A miniszterelnök szerint amikor őt a képviselők kérdezik, akkor csak „epeömléssel és dühkitöréssel” találkozik. Jakab erre felhívta rá Orbán figyelmét, hogy Magyarországon 38 ezer ember hal úgy meg, hogy meg lehetett volna őket gyógyítani.

A Párbeszéd politikusa, Kocsis-Cake Olivio a Médiatanács tagjainak megválasztásáról érdeklődött. Mi folyik itt? – tette fel a kérdést, miután oda ismét csak fideszes jelöltek kerültek be. Orbán erre azt mondta, a Médiatanács nem a kormány alá tartozik, parlamenti ügy a megválasztása, ezért a dolgot az ellenzéki képviselők vitassák meg egymás között.