Őrsi Gergely: Nem vettem részt drogos orgián

Őrsi Gergely: Nem vettem részt drogos orgián

Őrsi Gergely

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár nem hangzottak el konkrét vádak vele szemben, csak körbeírták őt, de tételesen cáfolt mindent az Indexnek adott interjúban a II. kerület MSZP-s polgármestere, Őrsi Gergely. Mint mondta, sem az Old Rams Pubban, sem máshol nem vett részt drogos orgián.

Az ügy azután robbant ki, hogy egy névtelen blogon jelentkezett az „Angyal Ügyvédje”, akinek állítása szerint már nem Borkai Zsoltról vagy más kormányközeli emberekről, hanem az ellenzék politikusairól van szivárogtatnivalója. A bejegyző meg is fenyegette őket, hogy amennyiben az év végéig nem vonulnak vissza, közli a nevüket. Kijelentette, egy most megválasztott ellenzéki polgármester, valamint pártjának fontos vezetője évek óta folytat szexpartikat a VI. kerületi Szinyei Merse utcában. „Edina, Marcsi és Zsóka többször két órát töltött el a két politikussal, akik a társaságukban vélhetően kokaint fogyasztottak” – írta a szerző, aki szerint az érintett lakásnak a tényleges tulajdonosa az ellenzéki párt vezérkarában ülhet.

Őrsi Gergely a másik megzsarolt MSZP-s | Magyar Hang

A bejegyzés megjelenése után Molnár Zsolt és Őrsi Gergely előálltak azzal, hogy őket zsarolta meg a névtelen blogger. Molnár az ATV-ben nem cáfolta, hogy a korábban az Egyenlítő blogot szerkesztő Németh Gábor tett így, utóbbi viszont tagadta, hogy ő lett volna az. Németh a blogbejegyzésében azt is írta, ügyetlennek tartja Az Angyal Ügyvédjét, mert amiket állít, nehéz lesz bizonyítani. Molnár egyébként feljelentést is tett az ügyben.

Őrsi az Indexnek kedden azt mondta, már a blogbejegyzés megjelenése előtt kapott olyan egyértelműen neki címzett megkereséseket, a poszt megjelenésével pedig egyértelmű lett, ő a „lejáratási kísérlet egyik célpontja.” Viszont már nem tesz külön feljelentést, viszont minden általa ismert információt és bizonyítékot átad a nyomozóhatóságoknak.

„Az angyal ügyvédje": megszólalt az állítólagos zsaroló | Magyar Hang

A politikus azt mondta, korábban sajtómegkeresést kapott a blogtól, benne olyan kérdésekkel, hogy mi a véleménye a Borkai-ügyről, vett-e részt ilyen és hasonló rendezvényeken. Őrsi állítja, soha nem vett részt semmilyen drogos szexpartin. Az Old Rams Pubban viszont volt már, de nem fordul meg ott gyakran, és nem is fogyasztott ott kábítószert. Fiatalabb korában kötődött a helyhez, ivott is ott alkoholt, de a drogfogyasztást tagadja, és a tesztet is bármikor vállalja.

Őrsi továbbá leszögezte, hogy szexuális kapcsolatot csak kölcsönös beleegyezésen alapulva létesített, és sem Molnárral, sem máshol mással nem vett részt drogos szexorgián. „Ahogy a korrupciós vádak is abszurdak: két hónapja vagyok polgármester, sem előtte, sem azóta nem voltam, és megígérhetem, hogy nem is leszek korrupciós helyzetben – éppen ezzel a programmal választottak meg, és ezért dolgozunk a második kerületben” – tette hozzá.