Gulyás Gergely nem válaszolt, nem kutatott: inkább cáfolta a Magyar Nemzetet

Gulyás Gergely nem válaszolt, nem kutatott: inkább cáfolta a Magyar Nemzetet

(Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hiába szerettünk volna feloldani több ellentmondást is a néhány hete nagy bejelentésnek szánt migránsalagutak kapcsán, Gulyás Gergely válaszai kapcsán nem lett tisztább a kép.

Emlékezetes, éppen a Miniszterelnökséget vezető miniszter volt az, aki egy korábbi kormányinfón a migránsok megnövekedett számát azzal magyarázta, hogy „két ponton is olyan alagutat ástak, amin keresztül be lehetett jutni az országba: az egyik Ásotthalom térségében egy 34 méteres alagút volt, a másik Csikéria település térségében egy 21,7 méteres alagút”.

Ugyanakkor a nyíltan kormánypárti Magyar Nemzet arról írt rendőrségi forrásokra hivatkozva: a csikériai alagútról „kiderült, hogy még a délszláv háború előtt szeszcsempészetre használták, Szerbia felől érkezett rajta az alkohol Magyarországra”. Ezt mesélték egyébként nekünk is ott jártunkkor a Bács-Kiskun megyei település lakosai.

„Nem akarnak azok itt maradni" | Magyar Hang

Gulyás Gergely viszont most azt mondta, hogy évtizedes alagutakról nem tud, az ő tudomása szerint ezeket idén ásták ki. – Szemben az ön alagutakra vonatkozó kutatásaival, ilyen kutatásokat nem folytattam, az ön által említettek tudomásom szerint a 2019-es évben keletkezettek – mondta egyrészt Gulyás, gyakorlatilag tagadva az átnevezett kormánylap hatósági körökből származó információit.

Az ásotthalmi járatra vonatkozó kérdésünkre pedig egész egyszerűen nem felelt. Így még mindig nem tudjuk, hogy miért télen értesült a nyilvánosság egy nyáron felfedezett migránsalagútról. Mikor a rendőrséget kérdeztük erről, ők is csak annyit írtak, hogy „az illegális migránsok módszereiről az egyes esetekben általában nem számolunk be”.

Részletekkel egyébként Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója sem sokat bíbelődött, amikor két héttel Gulyás bejelentése előtt, november 15-én, a köztévé műsorában beszámolt arról, hogy alagutakon keresztül próbálnak bejutni a Magyarország területére a migránsok.

Gulyás Gergely kurtán felelt arra a kérdésünkre is, hogyan fogják megoldani azt a csapdahelyzetet, hogy miközben fokozódik a migrációs nyomás a déli határon, addig a rendőrség soraiban egy nagyon komoly leszerelési hullám tapasztalható. Felelete szerint még az idei évben terveznek olyan döntéseket hozni, ami ezen a helyzeten segíthet.