Novák Katalin megszólalt Rácz Zsófiáról

Novák Katalin megszólalt Rácz Zsófiáról

Novák Katalin és Rácz Zsófia (Fotó: Novák Katalin/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Ebben él, látja a mindennapi problémákat – ezzel indokolta Novák Katalin, hogy a 22 éves, egyébként még egyetemista Rácz Zsófiát szemelték ki az ifjúságpolitikáért felelős helyettes államtitkári posztra. Az ügy nagy port kavart az elmúlt napokban, hiszen ez a tisztség megkövetelné a diplomát. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kezdeményezésére azonban módosították a jogszabályt, így elhárult ez az akadály.

Novák Katalin a Blikknek adott interjújában arról beszélt, hogy „Zsófi több nyelvet beszélő, világot látott, ambiciózus fiatal nő. Az ENSZ-ben is töltött be ifjúságvédelmi funkciót”. – Kit nevezzünk ki az ifjúságügyi posztra, ha nem egy ifjút? – tette fel a kérdést. A család- és ifjúságvédelmi államtitkár azt is hangsúlyozta, hogy ez nem egy közigazgatási típusú feladat, nem intézményrendszerről kell gondoskodni, nem források fölött kell diszponálni.

Azt Novák Katalin is legitim vitának nevezte, hogy ennek a feladatnak az ellátásához szükség van-e a helyettes államtitkári posztra. – Fel lehet tenni azt a kérdést is, hogy vajon alkalmas lesz-e a pozíciójára? Egyébként meggyőződésem, hogy igen – mondta.

Rácz Zsófia a nyilvánosan elérhető információk alapján tanult a Tombor András-féle Mathias Corvinus Collegiumban, illetve elemzett az Alapjogokért Központnál. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem jogászképzését 2016-ban kezdte meg.