Orbán megint csatázik

Orbán megint csatázik

Orbán Viktor a Terror Háza előtti 1956-os megemlékezésen 2018. október 23-án (Fotó: Reuters/Szabó Bernadett)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét csatába indult Orbán Viktor Brüsszelben – ezt magától a miniszterelnöktől tudjuk.

Amikor a kormányfő megérkezett a két napos EU-csúcsra a klímatárgyalások kapcsán használta előbb a tárgyalás, majd a csata kifejezést. Az uniós cél az, hogy 2050-re az EU karbonsemlegessé váljon, de ezt a célkitűzést két hónappal ezelőtt a magyar, a lengyel és a cseh kormányfő megvétózta. Ezzel szemben most azt mondta Orbán Viktor, hogy a magyar kormány egyetért ezzel az elhatározással és hajlandó is támogatni egy erről szóló megállapodást – egy feltétellel. Ez pedig az, hogy a brüsszeli bürokratáknak nem szabad megengedni, hogy „megint a szegény emberekkel és a szegény országokkal fizettessék meg a klímaváltozás költségeit”.

EU-csúcs: sok pénzről lesz szó Brüsszelben | Magyar Hang

A miniszterelnök azt mondta, a karbonsemlegesség hatalmas vállalkozás és nagyon sok pénzbe kerül. Volt még egy kitétele a magyar kormányfőnek, azt mondta, mindenkinek be kell fejezni az atomenergiát használó országok bírálatát, mert szerint „nukleáris energia nélkül nincs karbonsemleges Európa”.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.