Megváltoztatták a Főkert vezetői pályázatát, immár agrármérnök is jelentkezhet

Megváltoztatták a Főkert vezetői pályázatát, immár agrármérnök is jelentkezhet

A Főkert autó/kisgép szállító teherautója a budapesti Petőfi híd mellett (Fotó: Globetrotter19/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ahogy azt szombaton a Magyar Hang is megírta, Karácsony Gergely pályázatot írt ki a Főkert vezérigazgatói posztjára. Bár a kiírás szövege szerint, ha a főpolgármester a jelenlegi vezérigazgató, Szabó József megbízatásának fenntartásáról dönt, értelemszerűen kinevezésre vonatkozó döntést nem hoz, a pályázat alapján úgy tűnt, hogy az FKF és a Főtáv után a Főkert vezetőjét is kirúghatják. A fővárosi önkormányzat azonban cáfolta az értesülést. Lapunknak küldött válaszukban hangsúlyozták minden fővárosi cég esetében pályázat útján fog eldőlni ki lesz annak vezetője.

„A mostani vezérigazgatóknak lehetőségük van újra pályázni és mint azt a főpolgármester korábban elmondta, ha az övék a legjobb pályázat maradhatnak a pozícióban, kivétel ez alól eddig, a két már menesztett vezérigazgató az FKF Zrt. és a Főtáv vezetői, akik mindketten méltatlanná váltak feladatuk ellátására.”

A Főkert vezetésére kiírt pályázat azonban nem tette lehetővé, hogy Szabó József is pályázzon, a főváros most ezen is változtatott, módosítottak a feltételeken, így most már agrármérnökök is jelentkezhetnek.

A pozíció betöltéséhez a korábbi szöveg alapján „közgazdasági, jogi vagy műszaki területen szerzett, mesterfokozatnak megfelelő felsőoktatási végzettség” szükségeltetett, emiatt érezhette úgy a kertész szakma, hogy politikai döntés születik majd egy szakmai pozícióról. Az is különösnek tűnt, hogy az első kiírásban meglehetősen szűk határidőt szabtak, hiszen a jelentkezőknek december 20. délutánjáig be kellett adniuk a pályázatukat. Így alig öt napjuk volt a teljes szakmai anyag összeállítására, és mivel a pozíciót január 1-vel lehetett volna betölteni, az önkormányzatnak az ünnepek miatt így legfeljebb két napja maradt volna arra, hogy kiválassza a Főkert új vezetőjét.

Az új kiírás szerint a leadási határidő december 30., a főpolgármester 2020. január 10-ig dönt a kinevezésről, a munkakezdés legkorábbi időpontja pedig 2019. január 15.