Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Kilőttek egy vaddisznót a Hajógyári-szigeten

Szerző: | 2019. december 17., 06:13 | Belföld

(Fotó: Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kilőttek a vadászok egy közepes méretű kan vaddisznót vasárnap este a Hajógyári-szigeten, miután nem sikerült befogniuk – az erről szóló tájékoztatást az Index vette észre. A helyi közterület-felügyelet Facebook oldalán számolt be a hírről, mint írták a vadkilövés a lakosság védelmében, ellenőrzött keretek közt történt.

HIRDETÉS - AIP

A szervezet kiemelte, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) besorolása alapján az afrikai sertéspestis járvány tekintetében Budapest és Pest megye magas kockázatú területnek számít. Az országos főállatorvos határozata alapján pedig magas kockázatú területeken a vaddisznó vadászata kötelező.

Security Check Required

Az elmúlt időszakban egyébként egyre több bejelentés érkezett hozzájuk vaddisznóról a Hajógyári-szigeten, múlt héten pedig egy vad rá is támadt egy kutyára.

A területet átvizsgálták, de újabb példányt nem találtak. A sziget déli része ugyanakkor – ahol feltételezhetőleg a vaddisznók rejtekhelye található – az állami vagyonkezelő gondozásában lévő terület, kerítéssel is el van határolva. A közterület-felügyelet így arra kérte a kutyásokat, hogy a sziget déli részét egyelőre ne látogassák.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: afrikai sertéspestis, kilövés, Nébih, Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet, vadászat, vaddisznó


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest