Senki sem akar beköltözni az őszödi kormányüdülőbe

Senki sem akar beköltözni az őszödi kormányüdülőbe

Balatonőszöd (Fotó: Wikimedia / Szemes Elek)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem kellett senkinek a balatonőszödi egykori kormányüdülő, pedig számos más értékes ingatlannal együtt idén ezt is megpróbálta eladni az állam – írja a Napi.hu a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő elektronikus aukciós rendszerére hivatkozva.

A cikk szerint pedig Fonyódtól Zamárdiig kormányközeli cégek építik be szállodákkal és apartmanházakkal a Balaton partját, így nem lett volna meglepő, ha az egyik legértékesebb vízparti ingatlanra lecsap egy tehetős befektető.

A balatonőszödi kormányüdülő 2016 decembere óta üresen áll, de kiváló adottságokkal rendelkezik: saját kikötője van, a 16 hektáros területen három szálloda volt, öt villa a kiemelt vezetőknek, öt kisebb ház az őrezrednek és két kiszolgáló épület. Anno összesen 250 főt tudtak elszállásolni. A közel 7 milliárd forintos vételár azonban még túl drágának bizonyult.

Az év üzlete lehetett volna, de továbbra is az állami vagyont gyarapítja az Andrássy úti volt MÁV-székház: a vevőnek közel 8 milliárd forintot kellett volna fizetnie. Idén többször is megpróbálta eladni a frekventált elhelyezkedésű, hatalmas épületet a vagyonkezelő, de az ár még boros lehet a befektetőknek. A palota már 10 éve üresen áll, miután az államvasutak igazgatóságait összevonták egy modernebb épületbe.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.