Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Higiénés problémák voltak a műtőben – Több beteget újra kellett operálni

Szerző: | 2020. január 03., 06:18 | Belföld

Fotó: Unsplash/Victor Freitas

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tizenkét beteg kórházi ellátásra szorult, miután a Budaörsi Egészségügyi Központ egynapos sebészeti részlegén szürkehályog-műtéteket végeztek el rajuk – az intézmény közleményéről a hvg.hu számolt be.

HIRDETÉS - AIP

Még december 12-én az egynapos sebészet II. számú műtőjében a közreműködő műtéti csoport 22 szürkehályog-műtétet hajtott végre, a másnapi kontrollon nem is volt panasz. A rá következő napon azonban többeknél gondok jelentkeztek, ez a szem váladékozása és fájdalom volt. A szövődményes betegeket a Szent János Kórházban látták el. Tizenkét beteget újraoperáltak, négyüket tartósan ápolni kellett.

A műtőben és betegekről vett minták alapján a szövődmények valószínűsített oka, hogy a műtétek során nem tartották be maradéktalanul a személyi higiénés előírásokat, különösen a kézhigiénés protokollt. Az egyéni felelősségek tisztázása a további laboratóriumi vizsgálatoktól várható. A hatóság a fertőtlenítések végrehajtásán túl kötelezte az intézményt a személyi higiénés szabályok szigorítására és betartásuk fokozott ellenőrzésre.

Az intézmény vezetése – mint írták – a történtekről haladéktalanul értesítette a Nemzeti Népegészségügyi Központot, egyúttal kapcsolatba lépett a héten operált valamennyi – nem csak szemészeti – beteggel, és a következő heti műtéteket automatikusan törölte. További tünetek sem a szomszédos napokon műtött betegeknél, sem az azonos napon az I. számú műtőben műtött pácienseknél nem jelentkeztek.

A Budaörsi Egészségügyi Központ elnézést kért a gyógyulást kereső betegektől.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Budaörsi Egészségügyi Központ, egynapos sebészet, higiénia, operáció, szürkehályog-műtét


Szilágyi Áron, a legnagyobb kardvívó

Szilágyi Áron, a legnagyobb kardvívó

Harmadik egyéni aranyérmét szerezte Tokióban, amivel történelmet írt. A kardvívás a múlt században hat évtizedig igazi magyar sportág volt, Szilágyi Áronnak köszönhetően ismét az lett.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Árnyék podcast – Mikor lépünk ki az EU-ból?

Az élet meg minden podcast – Zubreczki Dávid

Pin It on Pinterest