Karácsony is szerette volna, de a kormánynak fog dolgozni Vitézy Dávid

Karácsony is szerette volna, de a kormánynak fog dolgozni Vitézy Dávid

Vitézy Dávid és Fürjes Balázs 2018. május 28-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Létrehozzák a kormányzati Budapest-politika szakmai műhelyét, a Budapest Fejlesztési Központot (BFK), a nonprofit zrt. vezérigazgatója Vitézy Dávid lesz – tájékoztatta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár kedden az MTI-t.

Vitézy Dávid szerepvállalása azért is jelentős, hiszen korábban Karácsony Gergely főpolgármester is számolt volna vele, a főpolgármester abban bízott, hogy pályázni fog a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) élére. Ehhez képest, végül az állami cég vezetése lesz a feladata.

Az MTI beszámolója szerint Gulyás Gergely kiemelte: Budapest jelentősége, szerepe, lakosságszáma és lehetőségei alapján is a legfontosabb magyar város. A kormányzati Budapest-politika szakmai műhelyeként Fürjes Balázs irányításával jön létre és működik a BFK. A névhasználathoz Karácsony Gergely főpolgármester hozzájárulását is megkapták, ezt köszönik neki, korrekt partneri gesztus volt – közölte.

Vitézy Dávid a BKK korábbi sikeres vezetőjeként az egyik legtapasztaltabb, legjobb városfejlesztési szakember, remekül fognak együtt dolgozni Fürjes államtitkárral – fogalmazott Gulyás Gergely. Fürjes Balázs pedig arról beszélt, hogy Vitézy Dávid „remek igazolás, nagy munkabírású, fiatalon is tapasztalt klasszissal gyarapodott a kormányzati Budapest-csapat”. Kompetens vezető, tudását Karácsony Gergely is nagyra tartja, nem véletlenül kérte fel korábban a BKK élére.

A BFK feladata a városépítésben való közreműködés, a kormányzati budapesti közlekedéstervezési, várostervezési munka elvégzése, a fővárosi önkormányzattal való együttműködés, a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa támogatása, részben döntéseinek végrehajtása. Nem vesz át önkormányzati feladatokat, hatásköri változás nem történik, ilyen kormányzati szándék nincs.