Fucsovics Márton történelmet ír

Fucsovics Márton történelmet ír

Fucsovics Márton

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sima három játszmában ( 6:1, 6:1, 6:4) verve a 22 éves amerikai Tommy Pault, Fucsovics Márton bejutott az Australian Open negyedik körébe, így már a legjobb 16 között van.

A Nyíregyházán született 27 éves magyar játékos másodszor jutott ilyen magasságokba, 2018-ban is a nyolcaddöntőig menetelt, ahol a svájci szupersztár, Roger Federer állította meg. Ez a forgatókönyv akár meg is ismétlődhet, hiszen Federer ma délelőtt játszik az ausztrál John Millmannal, ha pedig nyer, ellenfele ismét Fucsovics Márton lesz.

Tommy Paul az előző körben két napja meglepetésre négy és fél órás csatában a 18. helyen kiemelt bolgár Grgor Dimitrovot búcsúztatta. Ehhez képest Fucsovics az első játszmát 22 perc alatt behúzta. A második szett hasonlóan sima volt, az utolsó játszma pedig 52 percig tartott.

Fucsovics Márton az Eurosport Hosszabbítás oldalának azt mondta: kiváló teniszidőben pozitívan állt a meccshez, és miután két-három hete nagyon jól érzi a szervákat, valamint jól mozog, stábjával azt a döntést hozták, hogy az egyes érdekében feláldozzák a párosban való indulást.

Hozzátette: akkor érezte, hogy továbbjuthat, amikor megnyerte a második szettet. – A harmadik szett nem volt könnyű. Ellenfelem kiment egy hosszabb mosdószünetre, és elkezdett lazán játszani. Jött egy pár nyerő, elengedte az ütéseket. Ekkor nagyon fontos volt, hogy rajta tudtam maradni, és a végén rátenni még egy lapáttal – mondta.