Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Kubatov azzal nyugtathatta Borkait, hogy szexvideója nem lesz hatással karrierjére

Szerző: | 2020. január 24., 10:43 | Belföld

Borkai Zsolt, Győr polgármestere és Orbán Viktor miniszterelnök július 4-én (Fotó: Facebook/Borkai Zsolt hivatalos oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy évvel az önkormányzati választás előtt a Fidesz vezérkara már tudott Borkai Zsolt adriai szexvideójának létezéséről – derül ki az Index cikkéből, amely a volt győri polgármester rendőrségen tett tanúvallomását ismerteti. A volt fideszes politikust a videó ügyében zsarolás miatt indult eljárás miatt hallgatták meg.

HIRDETÉS - AIP

Borkai Zsolt az őt és az üzleti köreit orgia közben megörökítő videó létezéséről Kubatov Gábor pártigazgatótól értesült, amikor egy gyirmóti étteremben találkoztak. Ekkor – a tanúvallomás szerint – azt mondta neki Kubatov, hogy a kampányban valószínűleg elő fog kerülni a felvétel, de „ez magánügy, sem Borkai politikai karrierjére, sem a Fideszre nem jelent veszélyt”. Sőt, Borkai arra is utalt, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek, pártelnöknek is van tudomása a videóról. Egy Kubatovval történt másik találkozás alkalmával ugyanis a pártigazgató azt mondta neki, hogy a „főnök” szerint is magánügy, ami történt, és nyugodjon meg, mert ha az önkormányzati választási kampányban előkerül az ügy, akkor azt a „jobboldali médiában blokkolni fogják”.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A videón mulató Rákosfalvy Zoltán ügyvéd közben azt is megpróbálta kideríteni, kiknél lehet az eredeti felvétel. Ebben Kubatov köréhez közel állók segítették. A tanúvallomás alapján a portál azt írja, hogy többször eladhatták a felvételt (abból több részlet is keringhetett), de az biztos, hogy egy diósdi férfi tízmillió forintot kapott érte. A pénzt az orgia résztvevői dobták össze, az ügyletet Rákosfalvy Zoltán egyik ügyvéd partnere papírozta le.

Borkai után: választásra készül Győr, interjút adtak a polgármester-jelöltek | Magyar Hang

Az Index arról is ír, hogy a felvételt a Borkaival és körével mulató egyik nő készíthette. A megrendelő pedig egy olyan pár lehetett, aki elszámolási vitába keveredett Rákosfalvyval, innen kerülhetett egy példány a diósdi férfihoz.

A videó miatt azért indult rendőrségi eljárás, mert Rákosfalvy feljelentést tett zsarolás miatt a videó nyilvánosságra kerülése után. A feljelentéshez pedig csatolták a diósdi férfivel kötött megállapodást is.

A tornászként olimpiai bajnok Borkai Zsoltot 2006-ban választották először Győr polgármesterévé. 2010 és 2014 között országgyűlési képviselője is volt a Fidesznek. Ugyancsak 2010-től hét éven át elnökként is vezette a Magyar Olimpiai Bizottságot.

2010 után a hozzá kapcsolódó üzleti kör – többen az adriai kéjtúrán is részt vettek – feltűnően jókor jutott hozzá több földterülethez, amely aztán az Audi-beruházás helyszíne lett. A 2018-as önkormányzati választás kampányában került elő az adriai hajón készült videó, amelyet az „Ördög ügyvédje” nevű szivárogtató oldal közölt részleteket. Az októberi választás után – amelyet az előkerült felvételek ellenére is megnyert Borkai – lemondott a polgármesteri tisztségéről. Ezért január 26-án, vasárnap új polgármesterválasztást tartanak a városban.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Borkai Zsolt, Borkai-videó, Fidesz, Győr, Kubatov Gábor, Rákosfalvy Zoltán


Virtus

Virtus

A német külügyminiszter szerint érthetetlen, amit a magyar vezetés tesz Kína ügyében. Aztán hozzátette, hogy sajnos nagyon is érthető. Nincs itt valami ellentmondás? Hát, sajnos nincs.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest